• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gradjani BiH "uštedili" 800 miliona KM

Gradjani Bosne i Hercegovine podigli su od početka finansijske krize iz banaka 800 miliona KM (410 miliona evra) ušteđevine.

 Gradjani BiH "uštedili" 800 miliona KM Izvor: MONDO

Guverner Centralne banke BiH Kemal Kozarić, rekao je da od ukupno podignutih depozita, 550 miliona KM (282 miliona evra) odnosi se na depozite stanovništva, pri čemu je 270 miliona KM (138miliona) oročenih sredstava a ostalo štednja po vidjenju, najveo je Kozarić.

Guverner je, kako prenose banjalučke "Nezavisne novine", rekao da je od početka decembra u banke vraćeno oko 100 miliona KM (51 milion evra) podignute štednje, što ukazuje da se povjerenje u banke vraća.

"Gradjani su prepoznali da je sadašnja situacija sa štednjom drugačija od one prije rata. Svi koji su tražili novac natrag dobili su ga u punom iznosu, što je pokazalo da je bankarski sektor u BiH zdrav", rekao je Kozarić.

U prilog tome govori i činjenica da je štednja gradjana BiH trenutno 5,2 milijarde KM (2,6 milijardi evra), dok su plasmani banaka dostigli 14 milijardi KM (7,1 milijardu), naveo je guverner.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE