• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prodaja "Una banke" Bihać i "Union banke" Sarajevo

Najpovoljniji ponuđač za ove dvije banke, koje su do sada bile u državnom vlasništvu, trebao bi biti izabran narednih dana.

 Prodaja "Una banke" Bihać i "Union banke" Sarajevo Izvor: MONDO

Narednih dana treba da budu izabrani najpovoljniji ponuđači za prodaju bihaćke "Una banke" i sarajevske "Union banke", koje su u državnom vlasništvu, potvrdio je portparol Agencije za bankarstvo Federacije BiH (FBiH) Muris Šaćirkadić.

"Najpovoljniji ponuđač trebao bi biti izabran narednih dana", potvrdio je Šaćirkadić "Poslovnom dnevniku", ali nije precizirao ko je sve dostavio ponude.

On je napomenuo da će se više detalja znati kada se Agencija izjasni o svim pristiglim ponudama i izvrši njihovo rangiranje.

Na konkurs koji je objavljen u martu za dokapitalizaciju, pripajanje ili kupovinu aktive uz preuzimanje obaveza "Una banke" iz Bihaća, koja je pod privremenom upravom od 2001. godine, stiglo je šest ponuda, nezvanično saznaje ovaj internet portal.

"Una banka" raspolaže poslovnom mrežom koja pokriva mjesta u bihaćkoj regiji, odnosno Unsko-sanskom kantonu.

U Agenciji za bankarstvo FBiH smatraju da bi se od novca dobijenog prodajom mreže poslovnica mogle pokriti obaveze banke, koje iznose oko 15 miliona KM, a očekuje se da će najviše ponuda biti za kupovinu mreže te banke, odnosno poslovnica, uz preuzimanje zaposlenih.

U izvještaju Agencije za bankarstvo FBiH za prošlu godinu istaknuto je da su od uvođenja privremene uprave u "Una banku" njene obaveze smanjene za oko 14,5 miliona KM, ali da je potrebno naći investitora, koji bi obezbijedio 20 miliona KM za potpuni oporavak te poslovne banke.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE