• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ekonomija EU u katastrofalnom stanju

"Podaci koje će Evropska komisija (EK) objaviti iduće sedmice, pokazaće, na žalost, da smo upali dublje u recesiju nego što smo pretpostavljali"

 Ekonomija EU u katastrofalnom stanju Izvor: MONDO

Evropska ekonomija je propala dublje u recesiju nego što se očekivalo, a posljednje tromjesečje 2008. godine bilo je upravo "katastrofalno", izjavio je komesar Evropske unije (EU) za industriju i preduzetništvo Ginter Ferhojgen.

"Podaci koje će Evropska komisija (EK) objaviti iduće sedmice, pokazaće, na žalost, da smo upali dublje u recesiju nego što smo pretpostavljali", izjavio je Ferhojgen za njemačku radio stanicu "Dojčland funk".

"Posljednje tromjesečje 2008. bilo je katastrofalno u svakom pogledu", dodao je evrokomesar, pri čemu nije u potpunosti jasno da li je govorio o evrozoni, ili EU kao cjelini, objavile su danas svjetske novinske agencije.

Prognoze samo za evrozonu, koja je lane imala 15 članica, a od prvog januara se proširila i na Slovačku, Evropska komisija će objaviti sutra, podsjećaju agencije.

Na osnovu prognoza EK početkom novembra prošle godine, privreda evrozone bi trebalo u 2009. godini da poraste za 0,1 odsto, a 2010. za 0,9 procenata.

Najnoviji rezultati raznih ekonomskih pokazatelja, koje je saopštavala statistička agencija EU "Eurostat", potvrdili su, međutim, da su te prognoze bile prilično optimistične i da će, prema svim nagoveštajima, 19. januara biti ispravljene i to smjerom nadolje, objavio je Rojters.

(Tanjug)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE