• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Telekom" - kompanija broj jedan u Srbiji

Kompanija "Telekom Srbija" proglašen je u srijedu uveče "Kompanijom broj jedan" na osnovu istraživanja javnog mnjenja dnevnog lista "Blic".

 "Telekom" - kompanija broj jedan u Srbiji Izvor: MONDO

Kompanija "Telekom Srbija" proglašen je u srijedu uveče "Kompanijom broj jedan u Srbiji 2008" na osnovu plasmana u šest pojedinačnih kategorija u okviru akcije istraživanja javnog mnjenja koje su sproveli dnevni list "Blic" i agencija "Medijum galup".

Drugoplasirana kompanija na osnovu plasmana u svim pojedinačnim kategorijama je "Knjaz Miloš", dok je "Telenor" zauzeo treće mjesto.

Istraživanje je sprovedeno u decembru 2008. godine u Srbiji na uzorku od 1.000 punoljetnih ispitanika kojima je ponuđena otvorena lista sa 100 kompanija koje su sačinili novinari "Blica", koristeći kao polazište listu magazina "Ekonomist" pod nazivom "300 najvećih".

Pored ponuđenih kompanija, ispitanici su imali mogućnost da dodaju i kompanije koje nisu na listi, ukoliko smatraju da one zaslužuju da se nađu na njoj, objasnio je direktor “Media galupa” Srbobran Branković na svečanoj dodjeli priznanja u hotelu "Zira" i dodao da se radi o izboru koji se zasniva na glasu potrošača.

Izbor "Kompanije broj jedan" najprije je obavljen u kategorijama – kvalitet proizvoda ili usluge, društvena odgovornost, briga o zaposlenima, privlačnost zaposlenja u datoj kompaniji, oglašavanje i opšti ugled.

U kategoriji kvalitet proizvoda ili usluge najbolje je plasiran "Knjaz Miloš", kada je riječ o društvenoj odgovornosti i brizi o zaposlenima prvo mjesto u obe kategorije zauzeo je "Telekom".

Ispitanicima je najprivlačnija bila mogućnost zaposlenja u "Elektroprivredi Srbije".

Prva u kategoriji oglašavanja je "Koka-Kola", brend koji je 40 godina prisutan u Srbiji, a kada je o opštem ugledu riječ, na prvom mjestu je "Delta Holding".

Na vrhu pojedinačih lista našli su se i "Naftna industrija Srbije", "Bambi", "Imlek", Apatinska pivara.

(Tanjug/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE