• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Banjaluka: Održan prvi Poslovni forum menadžera

Autor mondo.ba

U Banjaluci je danas održan prvi Poslovni forum menadžera Republike Srpske. Edukacija i lično usavršavanje su stalna obaveza onih koji vode i rukovode, zaključak je održanog foruma.

Edukacija i konstantno lično usavršavanje menadžera iz privatnih ili javnih preduzeća i institucija, donosilaca odluka i poslovne zajednice značajno će doprinijeti efikasnijem i efektivnijem poslovanju, boljem kreiranju politika i korištenju potencijala svih firmi, ali i razvoju njihovih kompetencija i motivacije za unapređenje privrede, neki su od zaključaka Prvog poslovnog foruma menadžera Republike Srpske, održanog u Banjaluci u organizaciji Centra za edukaciju „Pro Educa“.

Forumu je prisustvovalo oko 200 učesnika iz najvažnijih javnih preduzeća, domaćih i međunarodnih privatnih kompanija, predstavnika institucija Republike Srpske, lokalnih zajednica, kao i stručna javnost.

„Privredna komora prepoznaje značaj Poslovnog foruma menadžera naročito kad je u pitanju javni sektor i menadžere u javnim preduzećima. Mi moramo poslovanje u javnom sekotru podići na mnogo viši nivo a menadžeri moraju biti efkasni i moraju sve elemente koji nisu u interesu njihove ekonomičnosti i profitabilnosti izbaciti iz svojih strateških planova za naredni period“, izjavio je Goran Račić, predsjednik Područne privredne komore Banjaluka - partnera Poslovnog foruma menadžera.



Organizaciji Foruma prethodilo je prvo istraživanje stavova menadžera, s ciljem upoznavanja s aspektima i uslovima rada s kojima se susreću ljudi koji obavljaju upravljačke i menadžerske poslove u privatnim i javnim kompanijama, institucijama, organizacijama i nevladinom sektoru.

Rezultati ovog istraživanja su predstavljeni na Forumu.

„Imajući u vidu da se uloga menadžera ne doživljava jednako u privatnom i javnom sektoru, a da je Zakon potpunu odgovornost locirao na menadžere - posebno onaj nivo koji se naziva top management, pojavila se ideja o formiranju Inicijativnog odbora za osnivanje Asocijacije menadžera u Republici Srpskoj po uzoru na Srpsku i Crnogorsku asocijaciju menadžera. Asocijacija će svoj angažman i aktivnosti fokusirati na zalaganju da postane poveznica između domaćih i evropskih menadžera ali i na povećavanju nivoa menadžerskih vještina. Jasno, krajnji cilj je jačanje kompetencija u upravljanju kompanijama u Republici Srpskoj”, najavio je Milan Radović, generalni direktor Nove banke a.d. Banjaluka.

Centar za edukaciju „Pro Educa“ je prepoznao značaj i korist koje cijela privreda može imati od povezivanja najsposobnijih menadžera u privredi Republike Srpske, kao i razmjene znanja i iskustava te kontinuirana edukacija onih koji rukovode i preuzimaju odgovornost za svakodnevno poslovanje i funkcionisanje organizacija.

Termin održavanja 2. Poslovnog foruma menadžera biće objavljen početkom naredne godine.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE