• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vlada RS pokriva troškove za kupovinu "punta"

Vlada RS izdvojiće 800.000 KM za troškove carine i carinske evidencije za subvencionisanu kupovinu u RS automobila fiat punto proizvedenih u Srbiji.

 Vlada RS pokriva troškove za kupovinu "punta"  Izvor: MONDO

Do sada je u budžetu za tu namjenu bilo predviđeno 600.000 KM, a povećanje je regulisano izmjenom Uredbe o uslovima i načinu sprovođenja subvencionisane kupovine "punta" proizvedenih u Srbiji putem programa zamjene "staro za novo" koja je usvojena u četvrtak, prenijela je agencija Fena.

Šefica vladinog Biroa za odnose s javnošću Vera Sajić je na konferenciji za medije objasnila da je nadležno ministarstvo zaduženo da taj novac uplati ovlašćenom prodavcu "Zastavinih" vozila u RS.

Predstavnici Vlada Srbije i RS u junu su potpisali sporazum kojim je za kupce iz RS omogućena kupovina "fiata punto" po istim uslovima kao u Srbiji, sa popustom od 1.000 evra, po principu "staro za novo", i uz subvencionisanu cijenu od 5.999 evra.

Međutim, potpisujući sporazum o saradnji delegacije dve vlade zaboravile su da definišu ko će da plati puni iznos carina, tako da iz 1.000 evra koliko daje RS i 613 evra koliko daje Vlada Srbije za transport i osiguranje - nedostaje još 321 evro.

Ovlašćeni diler "punta“ "Samaks“ prije nekoliko dana obavijestio je Ministarstvo trgovine i turizma RS o nastalim problemima vezanim za dodatne troškove, na osnovu čega je ovo ministarstvo predložilo novi sastanak delegacija dve vlade.

(MONDO/Agencije)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE