• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Za mala i srednja preduzeća 300.000 KM

Gradska razvojna agencija u Banjaluci dodijelila je malim i srednjim preduzećima 300.000 maraka u vidu grantova.

 Za mala i srednja preduzeća 300.000 KM Izvor: MONDO

Gradska razvojna agencija u Banjaluci dodijelila je 300.000 maraka u vidu grantova malim i srednjim preduzećima, te preduzetnicima koji su učestvovali na javnom konkursu za dodjelu bespovratnih sredstava do 5.000 KM, potvrđeno je Srni u gradskom Odsjeku za odnose s javnošću.

Od ukupno odobrenih sredstava, 124.000 maraka biće utrošeno za kupovinu osnovnih sredstava - mašina za rad i obavljanje djelatnosti, a preostalih 176.000 maraka za nabavku alata, opreme i unapređenje poslovanja kupovinom softvera, te za zapošljavanje 75 novih radnika, očuvanje 366 postojećih radnih mjesta i samozapošljavanje 15 radnika.

Učesnicima javnog konkursa koji se bave domaćom radinošću odobreni su grantovi od po tri hiljade KM, izuzev kooperanata Centra za mali biznis Gradske razvojne agencije, zanatskim radnjama i onima koji se bave izradom poluproizvoda dodijeljena su sredstva od tri do četiri hiljade KM, dok su učesnicima konkursa iz oblasti proizvodnje, građevinarstva i turizma odobrena bespovratna sredstva od pet hiljada KM.

Ova sredstva izdvojena su iz gradskog budžeta, na osnovu Odluke Skupština grada od 14. maja o načinu realizacije Programa raspodjele sredstava tekućih grantova za ovu godinu, u kojoj se navodi da se dodjelom grantova manjih iznosa sredstava pruža direktna podrška procesu nastanka novih i povećanju nivoa konkurentnosti već postojećih malih i srednjih preduzeća i preduzetnika, navode u Odsjeku za odnose s javnošću.

Realizujući Program podsticaja sektora malih i srednjih preduzeća i preduzetnika, Gradska razvojna agencija finansijski je podržala 72 aplikacije čiji su podnosioci ispunili sve uslove javnog konkursa.

Javni konkurs za dodjelu bespovratnih sredstava bio je raspisan prije pet mjeseci.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE