• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Poljska, Hrvatska i Srbija najperspektivnije

Poljska, Hrvatska i Srbija tri su najperspektivnija tržišta u srednjoj, istočnoj i jugoistočnoj Evropi, pokazuje anketa slovenačkog lista "Finance"

 Poljska, Hrvatska i Srbija najperspektivnije Izvor: MONDO


Poljska je na popisu najperspektivnijih tržišta u narednoj godini zauzela prvo mjesto, Hrvatska je druga, a Srbija treća. Razlozi napredovanja Srbije u očima ulagača leže u njenoj manjoj zaduženosti od Hrvatske, zatim u stimulativnom preduzetničkom zakonodavstvu i političkoj stabilizaciji.

Kao glavnu prednost Hrvatske, slovenački poslovni ljudi navode, prije svega, skori ulazak u Evropsku uniju, što će otvoriti nove poslovne prilike. Ukazuju na razvoj dioničarskog tržišta, ali upozoravaju da su berze doživljavale procvat i u drugim zemljama koje su pristupale Uniji.

Hrvatskoj u prilog ide i očekivanje da će stopa rasta njene ekonomije u narednoj godini ipak biti pozitivna, iako se neće kretati znatno iznad nule.

Poljska je, osim najperspektivnijeg, proglašena i najbrže rastućim tržištem u regiji, jer je među rijetkim evropskim zemljama koje su u ovoj godini uspjele izbjeći recesiju.

Osim toga, Poljska bi u narednoj godini trebalo da ostvari jednu od najviših stopa rasta među novim članicama EU, i to dva odsto.

U kategoriji najbrže rastućih tržišta nalaze se i Turska i Slovačka.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE