• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lufthansine karte jeftinije i do 40 odsto

Njemačka avio-kompanija Lufthansa, poznata po luksuzu koji nudi putnicima, najavila je skoro pojeftinjenje karata i do 40 odsto.

 Lufthansine karte jeftinije i do 40 odsto Izvor: MONDO

Po uzoru na niskotarifne avio-kompanije, i u Lufthansine avione biće ugrađeno više sedišta. Hrana ostaje besplatna, ali će je biti u manjim količinama, prenosi Dojče vele.

Da bi svi raspoloživi kapaciteti bili i optimalno iskorišćeni, Lufthansini avioni će postepeno morati da budu rekonstruisani jer više sjedišta znači više putnika, a to opet znači više novca.

"Avioni će, na primer, biti maksimalno iskorišćeni, tako što će provoditi više vremena u vazduhu, a manje na aerodromima, ugradićemo modernija i uža sedišta, a time će ujedno biti i povećan njihov broj", objasnio je portparol aviokompanije Klaus Valter.

On je dodao da će se sjedišta ugraditi i na mesto gde je nekada bila kuhinja. One više nisu potrebne jer kantine isporučuju gotovu hranu.

U Lufthansi najavljuju da će štedjeti i na hrani. Jelo će na dužim destinacijama umjesto šest biti posluženo samo tri puta.

Cijena karte biće niža i do 40 odsto, pre svega na kraćim evropskim destinacijama, na kojim Lufthansa trenutno bilježi najveće gubitke.

Mnogi putnici opredijelili su se za let sa niskotarifnim avio-kompanijama koje omogućavaju da kartu do neke od evropskih metropola poput Barselone, Londona ili Berlina, plate po cijeni od jedne gradske taksi vožnje.

Ne smeta im što je udobnost manja i što za piće i hranu moraju dodatno da plate, najvažnije je da je cena karte niska.

Ekonomski analitičar Jirgen Piper ističe da će putnici, pa i poslovni ljudi, ubuduće biti spremni da se odreknu luksuza u avionu, jer žele što jeftinije da lete.

(Tanjug)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE