• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Generalni štrajk u "Pevecu"

Radnici kompanije "Pevec" u Hrvatskoj počeli su generalni štrajk, zahtijevajući isplatu plata za septembar i oktobar.

 Generalni štrajk u "Pevecu" Izvor: MONDO

U "Pevecu", čiji su računi blokirani, a dugovi prema dobavljačima milionski, trenutno je zaposleno oko 2 000 ljudi, a sindikati procjenjuju da je ukupan dug firme prema radnicima oko šest miliona kuna (oko 821.000 evra).

Radnici i dobavljači "Peveca" podnijeli su juče hrtvatskom Trgovačkom sudu zahtjev za stečaj sa reorganizacijom, prenose mediji u Hrvatskoj.

Josip Baotić, direktor "Peveca", podnio je juče neopozivu ostavku na to mjesto, navodeći kao razlog da za 40 dana svog mandata nije uspio izvući firmu iz krize.

"Pevec grupi", koja je u velikim finansijskim problemima, banke su ne samo otkazale dalje kreditiranje već su počele i s pljenidbom imovine, a zatvoreni su i njihovi prodajni centri u Varaždinu, Zagrebu, Bjelovaru, Banjaluci.

Tržni centar "Pevec" u Banjaluci ne radi od 27. novembra kada su pripadnici agencije "Alfa sikjuriti" spriječili zaposlene da dođu na radna mjesta.

Predsjednik Sindikata trgovine, ugostiteljstva i uslužnih djelatnosti RS Goran Savanović rekao je juče Srni da direktor Tržnog centra "Pevec" u Banjaluci Boris Marić treba da uputi službeni dopis Poreskoj upravi RS sa zahtjevom za utvrđivanje obaveza ove firme prema državi i zaštite interesa radnika.

Premijer Republike Srpske Milorad Dodik rekao je juče da kompanija "Pevec" mora da poštuje zakone, da Vlada nije odgovorna za stanje u "Pevecu", ali će, u skladu sa zakonom, biti na strani radnika.

Štrajkovi u "Pevecu" počeli su prije desetak dana.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE