• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Boksit" kupio "6. avgust"

Akcionarsko društvo "Boksit" iz Milića kupilo je u petak na licitaciji imovinu milićkog preduzeća "6. avgust" po cijeni od 517.000 KM.

 "Boksit" kupio "6. avgust" Izvor: MONDO

"Jedini ponuđač bio je `Boksit` AD Milići. Očekujemo da se završi i drugi dio ovog postupka, odnosno da se cjelokupna kupoprodajna cijena uplati u zakonom predviđenom roku", izjavila je Biljana Šabić, predsjednik Odbora povjerilaca "6. avgusta".

Direktor Sektora za komercijalno- proizvodne poslove u kompaniji "Boksit" Momir Lazarević izrazio je uvjerenje da će uz odgovarajući program i finansijska ulaganja, uspjeti da "ožive proizvodnju u bivšoj milićkoj pilani", navodeći da bi proizvodni kapaciteti mogli biti pokrenuti naredne godine.

Predstavnik radnika u Odboru povjerilaca "6. avgusta" Živorad Pantić izrazio je zadovoljstvo što je milićka pilana napokon dobila kupce.

"Nakon sedam godina agonije, napokon je jedna licitacija uspjela. Pokretanje proizvodnje biće za dobrobit svih, i radnika pilane i zajednice", istakao je Pantić.

On je dodao da će pravo na otpremninu od 1.800 KM imati bivši radnici "6. avgusta", koji su se nalazili na spisku zaposlenih na dan uvođenja stečaja 11. oktobra 2006. godine.

Uspjeh današnje licitacije pozdravio je i načelnik opštine Milići Živojin Jurošević, koji je istakao da je kompanija "Boksit" ozbiljna firma, koja sigurno neće dozvoliti da se propadanje `6. avgusta`, nekadašnjeg giganta nastavi.

"Imali smo razgovore i sa premijerom Republike Srpske Miloradom Dodikom, koji je obećao da će budućem kupcu obezbijediti kreditne linije za otpočinjanje proizvodnje", rekao je Jurošević.

Milićko preduzeće "6. avgust" do proteklog rata bilo je najvećio regionalni proizvođač bukove građe u kojem je bilo zaposleno oko 400 radnika.

Nakon uvođenja stečaja, imovina preduzeća procijenjena je na 1.515.000 KM, ali je poslije 12 neuspješnih licitacija početna cijena umanjena.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE