• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbija potpisala ugovor sa "Fijatom"

Aneks ugovora o zajedničkom ulaganju između Republike Srbije i "Fijata" potpisan je u Beogradu .

 Srbija potpisala ugovor sa "Fijatom" Izvor: MONDO

Na osnovu njega će kragujevačka "Zastava" suštinski postati dio "Fijat grupe". Ugovor su potpisali potpredsjednik Vlade Srbije i ministar ekonomije i regionlanog razvoja Mlađan Dinkić, potpredsjednik "Fijat grupe" Alfredo Altavila i predsjednik Upravnog odbora "Fijat automobili Srbija" (FAS) Đovani de Filipis.

Ministar Dinkić je obećao da će  dati nalog za prenos imovine "Zastave" u zajedničko preduzeće FAS i da bi za šest dana, narednog utorka 29. decembra, trebalo da bude završen prenos imovine i uplaćen dio osnivačkog uloga "Fijata" od oko 100 miliona evra.

Dinkić je rekao da je jedna od novina u Aneksu proizvodnja dva potpuno nova modela automobila koji će biti namijenjeni izvozu na evropsko i američko trižište.

Prema njegovim riječima, ugovoreni kapacitet proizvodnje je 200.000 automobila godišnje od čega se, kako je rekao, očekuje oko dvije milijarde evra izvoza.

Potpredsjednik "Fijat grupe" Alfredo Altavila ocijenio je da je predsjednik Srbije Boris Tadić odgirao važnu ulogu u ovom poslu.

"On (Tadić) nam je dao veliku podršku i ja sam mu zaista zahvalan", rekao je Altavila koji je tu priliku iskoristio da zahvali i, kako je rekao, cijeloj Vladi Srbije, posebno ministru Dinkiću na saradnji i angažovanju, kao i stručnim timovina koji su radili na realizaciji tog posla.

Altavila je najavio da će polovina osnivačkog kapitala "Fijata" od 200 miliona evra biti uplaćena do kraja godine, a preostalih 100 miliona evra tokom 2010. godine.

(Tanjug)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE