• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BiH, Srbija i S. Arabija formirale trilatralu

Autor SRNA

BiH, Srbija i Saudijska Arabija formirale su danas zajednički trilateralni komitet koji se bavi kreiranjem i praćenjem aktivnosti u vezi sa povećanjem trgovinske razmjene i realizacije saudijskih investicija u Srbiju i BiH.

Komitet je formiran tokom sastanka u Rijadu ministra spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirka Šarovića i ministra trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Rasima Ljajića sa ministrom trgovine i investicija Saudijske Arabije Mahidom bin Abdulahom el Kasabijem.

Ljajić i Šarović, koji predvode delegacije dvije zemlje u dvodnevnoj zajedničkoj posjeti Saudijskoj Arabiji, sastali su se danas i sa saudijskim princom Sultanom bin Salmanom bin Abdulazizom el Saudom, saopšteno je iz Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije.

"Sa princom El Saudom, koji je i predsjednik Državne komisije za turizam i kulturnu baštinu, usaglašena je posjeta turoperatera iz Srbije i BiH za april ove godine kada će biti predstavljena turistička ponuda dvije zemlje za saudijsko tržište", navodi se u saopštenju.

Tokom susreta sa ministrom poljoprivrede, vodoprivrede i životne sredine Abdurahmanom Abdulom Mosenom el Fadilom dogovoreno je održavanje zajedničkog sajma u Rijadu, na kome će biti predstavljeni poljoprivredni i prehrambeni proizvodi i potencijali Srbije i BiH.

Ministar građevinarstva i stanogradnje Madžed bin Abdulah el Hogai pozvao je kompanije iz Srbije i BiH iz oblasti građevinarstva da učestvuju na tenderima u Saudijskoj Arabiji, budući da se očekuje izgradnja više od 1,5 miliona stambenih jedinica u narednih sedam godina.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE