• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Cvijanovićeva: Ozbiljni smo s ''Ljubijom''

Autor SRNA

Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović poručila je da Vlada ima ozbiljan pristup kada je riječ o prodaji državnog kapitala Rudnika željezne rude "Ljubija".

 Cvijanovićeva: Ozbiljni smo s ''Ljubijom'' Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk
Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

  Premijerka je istakla da Srpska treba da iskoristi svaku priliku da poboljša privredu.

Cvijanovićeva je izrazila nadu da su se narodni poslanici juče na javnom saslušanju o prijedlogu odluke o davanju saglasnosti na odluku Vlade Srpske o prodaji 64,99 odsto akcija osnovnog kapitala RŽR "Ljubija" upoznali sa potrebnim činjenicama da bi mogli donijeti kvalitetnu odluku.

Ona je izrazila bojazan da Republika Srpska ne propusti priliku da napravi bolju ekonomsku ili privrednu priču zbog određenog politikanstva koje uvijek prati sve procese i aktivnosti u Srpskoj.

"Da li će narodni poslanici biti opterećeni politikanstvom ili je to još jedna tema za prepucavanje, kao što vidim da jeste, to je sad neka druga priča", rekla je Cvijanovićeva novinarima u Banjaluci.

Ona je istakla da Vlada nije mogla ignorisati činjenicu da je dobijena ponuda koja je u sva tri elementa bolja od druge, pa tako i kada je riječ o cijeni većoj za 29 miliona KM, garancijama za radna mjesta, ali i bankarskim garancijama.

"Smatramo da je to mjesto koje može da obezbijedi dodatno zapošljavanje, stabilnost radnih mjesta i da država naplati i dobije ono što joj pripada po osnovu poreza i doprinosa, koncesionih naknada, svega što treba da ubere. Smatramo da tako nešto treba da stavimo u pogon", kaže Cvijanovićeva.

Pred Odborom Narodne skupštine Republike Srpske za privredu juče je održano javno saslušanje o prijedlogu odluke o davanju saglasnosti na odluku Vlade Srpske o prodaji 64,9 odsto akcija osnovnog kapitala RŽR "LJubija".

Vlada Republike Srpske ranije je donijela odluku o prodaji 64,99 odsto akcija osnovnog kapitala akcionarskog društva Rudnici željezne rude "Ljubija", metodom neposrednog izbora kupca.

Za kupovinu 64,99 odsto akcija osnovnog kapitala "Ljubije" kompanija "Izrael investment grupa" ponudila je 92 miliona KM, a "Arselor Mital" 63 miliona KM.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE