• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Deponenti 'Pavlović banke' ne treba da brinu"

Autor SRNA

Direktor Agencije za osiguranje depozita BiH Josip Nevjestić rekao je da Pavlović banka radi, te da će Agencija biti spremna da reaguje ako bude problema.

Nevjestić je rekao da garantuje da nijedan deponent neće ostati bez svog novca, a šta će biti sa tom finansijskom ustanovom vidjeće se nakon kontrole regulatora.

On je za "Nezavisne novine" rekao da je ta banka imala rok da do 30. aprila izvrši dokapitalizaciju, a poslije toga Agencija za bankarstvo Srpske ima zadatak da izvrši provjeru te dokapitalizacije, te preuzme određene korake. 

 "Vlasnici sredstava ne treba da budu zabrinuti, šta god se desi njihov ulog do 50.000 KM zajedno sa kamatom je osiguran", naglasio je Nevjestić.

Kada je riječ o novom Prijedlogu zakona o osiguranju depozita banaka u BiH, koji je u Predstavničkom domu parlamenta BiH vraćen na usaglašavanje, Nevjestić je naveo da je loša sreća što je taj akt ušao u parlamentarnu proceduru sa setom zakona o povećanju akciza.

"Čekamo ishod usaglašavanja. Osnovne premise novog zakona o osiguranju depozita odnose se na jačanje svjesnosti i javnosti, ili da čovjeku još više objasnimo ko smo, šta smo i koji su naši zadaci. Sljedeća izmjena je automatizam u osiguranju, znači da samim činom dobijanja dozvole za rad od nadležnog regulatora banka automatski postaje osigurana", rekao je Nevjestić.

On je dodao da je bankarski sistem stabilan, ali da ima odeđene probleme, zbog čega će novine u novom zakonu doprinijeti da tih problema bude manje.

Nevjestić je rekao da prijedlog zakona ne donosi prenošenje nadležnosti, pogotovo u dijelu nadležnosti direktora i Upravnog odbora Agencije.

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE