• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Delta" ulaže u "Geneks" 40 miliona evra

Kompanija "Delta" koja je u ponedeljak kupula imovinu "Geneksa" u Beogradu, namera da u nju investira oko 40 miliona evra.

 "Delta" ulaže u "Geneks" 40 miliona evra Izvor: MONDO

Kompanija "Delta" planira da u imovinu "Geneksa" u Beogradu investira oko 40 miliona evra, izjavio je generalni direktor "Delta ril estejt" (Delta real estate) Dejan Racić.

"Delta ril estejt" je ćerka firma kompanije "Delta", koja je osnivač i preduzeća "NBGP propertis" koje je izlicitiralo ponudu za kupovinu "Geneksove" imovine u Beogradu.

Firma "NBGP Properties" je u konzorcijumu sa "IHG menadžmentom" kupila "Geneksov" hotel "Kontinental" i ostalu imovinu u Beogradu za 148,8 miliona evra.

"Hotel 'Kontinental' planiramo da dovedemo na nivo brenda 'Kraun Plaza'. Napravili smo investicioni plan i program rekonstrukcije. Što se tiče ostalog dela kompleksa on funkcioniše kao kancalarijski prostor i tu su potrebna neka ulaganja da bi se sa tom delatnošću nastavilo u budućnosti", rekao je Racić.

Istakavši da je cena za nekretnine maksimum koji je mogao da bude dostignut u ovom trenutku, Racić je naveo da je plan novog vlasnika da najveći deo novca investira u hotel "Kontinental" i podigne ga zajedno sa američkim lancem hotela "Kraun Plaza" (Crown Plaza) na rang od četiri zvezdice.

Na pitanje da li će hotel biti zatvoren do renoviranja, Racić je objasnio da će hotel funkcionisati "još neko vreme dok se ne pribavi neophodna urbanističko-tehnološka dokumentacija da bi mogla da počne rekonstrukcija hotela, a za to je potrebno oko godinu dana".

On je podsetio da "NBGP Properties" ima obavezu da u narednih godinu dana zadrži sve zaposlene u "Geneksu", kao i da će sa zakupcima u "Geneksovim" apartmanima ugovori najverovatnije biti produženi.

Racić je kazao da firma "IHG menadzment" upravlja mnogim hotelskim lancima, između ostalih i brendovima "Interkontinental", "Kraun Plaza" i "Holidej in".

"Kraun Plaza" ispunjava sve uslove da kompanija u menadžmentu ima preko sto hotela od četiri plus kategorije, on je nešto niži od "Interkontinentala" brenda a to je biznis hotel od pet zvezdica, dodao je Racić.

On je odbio kao spekulacije novinara tvrdnje da se taj američko-srpski konzorcijum dogovorio sa špansko-srpskim konzorcijumom "Barselo-Global ril estejt" da cena na ovom nadmetanju dostigne veći iznos.

Novi vlasnik konzorcijum "NBGP Proeperties"-"IHG Menadzment" kupio je hotel "Kontinental", apartmane i poslovni prostor poznate kao "Geneks apartmani", tenisku halu i energanu, ukupne površine 72.225 kvadrata.

(Tanjug/www.mtsmondo.com)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE