• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dvorski kompleks na Dedinju otvoren za obilaske

Dvorski kompleks na Dedinju od utorka je otvoren za turističke obilaske svakog vikenda, rečeno je na konferenciji za novinare u Belom dvoru.

 Dvorski kompleks na Dedinju otvoren za obilaske Izvor: MONDO

Turistički obilasci biće omogućeni svake subote i nedelje u dva termina, od 11 i od 14 časova, do 31. oktobra, a ove godine kompleks će biti otvoren i za strane goste, najvila je direktorka Turističke organizacije Beograda Olivera Lazović.

Zainteresovani građani i turisti imaće pratnju profesionalnih turističkih vodiča koji će ih tokom dvočasovnog obilaska upoznavati sa istorijom, umetnošću i kulturom, navodi se u saopštenju.

Tokom obilaska organizovano je razgledanje zdanja kraljevskog i Belog dvora, kao i dvorske kapele posvećena Svetom Andreju Prvozvanom, zaštitniku kraljevske porodice.

Dvorski kompleks je za posetioce otvoren prvi put 2002. godine, i od tada je predstavlja jedinstveni kulturno-umetnički spomenik u turističkoj ponudi glavnog grada.

Ostavljena je i mogućnost organizovanih grupnih poseta tokom radnih dana uz prethodnu najavu.

Informacije i rezervacije posetioci mogu da dobiju od Turističkog informativnog centra u Beogradu, Makedonska 5, ili na telefon 011/3343- 460, a grupe su ograničene na 50 osoba.

Za obilazak dvorskog kompleksa naši posetioci će izdvojiti 10 evra, u dinarskoj protivvrednosti, dok će strani gosti izdvajati 20 i 10 evra, kolika je cena karte za mlađe od 16 godina.

Škole, studentske organizacije i penzionerska udruženja, zainteresovani za posetu dvorskom kompleksu, mogu se najaviti kancelariji princa Aleksandra Karađorđevića na telefon 011/3064-014.

(www.mtsmondo.com/Tanjug)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE