• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Park Republike Srpske u Beogradu

Beograd će uskoro dobiti Park Republike Srpske, kao simbol prijateljstva i tradicije, most spajanja ljudi sa obe strane Drine.

 Park Republike Srpske u Beogradu Izvor: MONDO

Preduzeće "Tamaris" zaduženo je za uredjenje ovog parka koji će simbolično nositi ime Park Republike Srpske, a koji će uskoro i svečano otvoriti predsednik Srbije, Boris Tadić, i predsednik Vlade RS, Milorad Dodik.

Milorad Janjetović, vlasnik "Tamarisa" i idejni tvorac ovog projekta, priča da je na ideju došao prilikom Tadićeve posete Banjaluci, koji je tada posetio rasadnik ovog preduzeća.

"Mogućnost da uredimo ovaj park u našem preduzeću doživeli smo kao nagradu. Finansijska opravdanost uopšte ne postoji i kada radimo projekat koji će u budućnosti više biti most spajanja ljudi, nego sam park, tada novac gubi ulogu", rekao je za banjalučki "Fokus", Janjetović.

Sanja Pajević-Bundalo, direktor nevladine organizacija "Naša Srbija", kaže da će, zahvaljujući donaciji "Tamarisa" iz RS, dobiti sadni materijal za ozelenjavanje centralnog dela slobodne zelene površine između Starog željezničkog mosta i "Gazele" u Beogradu, koja će dobiti naziv Park Republike Srpske u Beogradu.

Jedan deo doniranog sadnog materijala "Tamarisa" biće upotrebljen za ozelenjavanje terena Grada prijateljstva "Naše Srbije" na Tari, kompleksa drvenih objekata u kojima se održavaju radionice za decu učesnike Škole prijateljstva.

Deo donacije biće upotrebljen za ukrašavanje slobodne površine u izdvojenom odeljenju leskovačke OŠ "Bora Stanković" u selu Janjuša, a u okviru dobrotvorne akcije za opremanje škola parkićima u nerazvijenim delovima Srbije.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE