• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tadić: Kupac mora da poštuje zakone i uslove tendera

Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je u četvrtak uveče da kupac Rudarsko-topioničarskog basena Bor mora da poštuje zakone Srbije i uslove tendera.

 Tadić: Kupac mora da poštuje zakone i uslove tendera Izvor: MONDO

Povodom odluke Vlade Srbije da raskine ugovor o prodaji RTB Bor austrijskom Ateku jer nije ispunio ugovorene obaveze o isplati cene ni u dodatnom roku, Tadić je za televiziju Studio B rekao da je Atek imao mogućnost da investira, ali i da nije bilo moguće produžiti rok za uplatu sredstava.

"Otvorili smo mogućnost za tu investiciju. Atek je imao sve mogućnosti da investira sredstava koja je sam odredio da će ih platiti. Kada ih nije platio, mora da poštuje zakon", rekao je Tadić.

On je dodao da je predlog ruske komapnije SMR Olega Deripaske, drugorangiranog ponuđača na tenderu za prodaju RTB-a, takođe problematičan zbog toga što se u njemu praktično poništavaju uslovi tendera.

"Ne može neko da kupi RTB Bor i da kaže - na neograničeno produžavamo vreme za zaštitu životne sredine. Onda će neko da kupi RTB Bor, država će dobiti novac, a građani koji žive u Boru će se trovati narednih 50 godina", rekao je Tadić.

Posle raskida ugovora sa austrijskim Atekom, u skladu sa pravilima tenderske privatizacije, pregovori o prodaji RTB-a treba da počnu sa drugoplasiranim ponuđačem, ruskom kompanijom SMR.

(Beta/www.mtsmondo.com)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE