• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Cvetković: Povećanje plata nema uticaja na inflaciju

Ministar finansija izjavio je da će povećanje plata budžetskim korisnicima imati "nikakav ili zanemariv uticaj na inflaciju".

 Cvetković: Povećanje plata nema uticaja na inflaciju Izvor: MONDO

"Imajući u vidu da nema probijanja budžeta u osnovi i da se jednokratni fiksni iznosi isplaćuju iz uštede koje je ostvarene ovo bi trebalo da ima nikakav ili zanemariv uticaj na inflaciju", rekao je Mirko Cvetković gostujući na Radio-televiziji Srbije.

On je kazao da usvajanje odluke o povećanju plata i jednokratnoj pomoći nije zbog izbora i da je povećanje dato svima, a ne odrađenim partijama.

Cvetković je kao razloge za tu odluku vlade naveo porast cena osnovnih životnih namirnica, kao i zahteve koje su u toku socijalnog dijaloga predsedniku Borisu Tadiću ispostavili predstavnici sindikata.

Vlada Srbije je ranije odlučila da se povećaju plate budžetskim korisnicama i da dobiju jednokratnu pomoć od tri, odnosno pet hiljada dinara.

"U aprilu će povišice i jednokratnu pomoć dobiti zaposleni u državnoj upravi, zdravstu, prosveti, kulturi, nauci, vojci, MUP-u i Bezbednosno-informativnoj agenciji", rekao je posle sednice vlade na konferenciji za novinare potpredsednik Vlade Božidar Đelić.

On je pojasnio da će osnovica za plate u prosveti i zdravstvu biti povećana za pet odsto, a zaposleni u tim delatnostima dobiće za uskršnje, odnosno prvomajske praznike jednokratno tri hiljade dinara.

Za budžetske korisnike kojima će osnovica za plate biti uvrećana za manji iznos jednokratna isplata će biti pet hiljada dinara.

(www.mtsmondo.com/Beta)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE