Donacija iz Slovenije za mlade banjalučke kuvare

Autor:

Nakon donatorske večeri, koju su u februaru organizovali učenici banjalučke Ugostiteljske škole, s ciljem da prikupe sredstva za opremanje kuhinje, iz Slovenije im stigla vrijedna donacija.

0
A- A A+
Ugostiteljska škola Foto: Ivana Šimundža, mondo.ba

Naime, prema riječima profesora Predraga Tošića, donatorsko veče je postiglo veliki uspjeh, a novi uređaji, inventar i donacije neprekidno stižu.

Jedna od najvrednijih donacija stigla je iz Slovenije, od firme Wemex Transalpine i partnerske kompanije Eloma iz Njemačke. Oni su učenicima kulinarskog smjera darovali konvektomat nove generacije.

"Riječ je o peći koja može da zadovolji sve potrebe modernog kulinarstva - od kuvanja na pari, pečenja, do pripreme više jela u isto vrijeme. Pored vrijedne peći ove kompanije donirale su i više vrsta plehova, tako da su naši učenici sada dobili mogućnost da prate savremene trendove i usavršavaju rad na vrhunskim uređajima svijetski poznatih kompanija“, kaže Predrag za MONDO.

Donatorsko veče održano je 19. februara ove godine u Ugostiteljskoj školi, a tom prilikom gostima je služena večera od četiri slijeda koju su pripremili i poslužili učenici.

Ostale vijesti