Stojčinović i Jeličić: Nismo krivi!

Bivši zamjenik pravobranioca RS Mirko Stojčinović i njegov nasljednik Borislav Jeličić, a koji je nakon hapšenja takođe "otišao" sa ovog mjesta, negirali su danas krivicu u Okružnom sudu u Banjaluci.

0
A- A A+

Republičko javno tužilaštvo tereti Stojčinovića i Jeličića da su malverzacijama gradskim zemljištem oštetili grad Banju Luku za višemilionske iznose u predmetima „Poljoprivredna škola“, „Građa“ i „Naš dom“.

U optužnici koja je ranije potvrđena, Stojičinoviću se stavlja na teret da je u predmetima "Građa" i "Naš dom" oštetio grad za oko 7,5 miliona KM, dok se slučaju „Poljoprivredna škola" zajedno sa Jeličićem, a bez saglasnosti grada, odrekao tužbe i zaključio sudsko poravnanje u vezi sa pravom raspolaganja nad nekretninama ukupne vrijednosti preko 16 miliona KM.

Stojčinović se u sudu izjasnio da nije kriv ni po jednoj tački optužnice, a isti iskaz ponovio je i Jeličić. Njihovi advokati su kratko istakli da će tokom suđenja dokazati nevinost svojih klijenata.

Spomenuti predmeti obavijeni su brojnim kontroverzama. Nakon hapšenja Stojčinovića, kojem su pripadnici Uprave za organizovani kriminal MUP-a RS lisice na ruke stavili ljetos u njegovoj kancelariji pomoćnika direktora Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove RS (RUGIP), uhapšen je i Jeličić. Nakon izvjesnog vremena provedenog u pritvoru, obojica su pušteni da se brane sa slobode.

Krajem oktobra ove godine, uslijedila su nova hapšenja zbog malverzacija u postupanju u slučajevima "Građa" i "Naš dom".

Uhapšena su još tri službena lica RUGIP-a među kojima i pomoćnik direktora Aleksandar Deurić, a terete se za zloupotrebe službenog položaja i trgovinu uticajem

Ostale vijesti