• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prosječna plata 910 KM

Autor SRNA

Prosječna avgustovska plata nakon oporezivanja u Republici Srpskoj iznosila je 910 KM i u odnosu na jul nominalno je manja za 0,1 odsto, a realno veća za 0,2 odsto.

 Prosječna plata u RS Izvor: Siniša Stanić/MONDO

Kako je izjavio vršilac dužnosti direktora republičkog Zavoda za statistiku, najviši avgustovski prosjek od 1.403 KM je bio u području finansijske i djelatnosti osiguranja, a najniži od 628 KM, i to u građevinarstvu.

U avgustu ove godine u odnosu na isti mjesec lani, najveći nominalni rast plate od 29,29 odsto, nakon oporezivanja, zabilježen je u području poslovanja nekretninama, dok je najveće smanjenje od 2,8 odsto bilo u području finansijske i djelatnosti osiguranja. 


Avgustovska bruto plata iznosila je 1.414 KM.

Cijene proizvoda i usluga koje se koriste za ličnu potrošnju u Srpskoj, u avgustu u odnosu na jul, u prosjeku su niže za 0,3 odsto, a posmatrano u avgustu ove u odnosu na isti mjesec lani - više su za 0,1 odsto.

Najveći rast cijena na godišnjem nivou u avgustu od 5,6 odsto registrovan je kod alkoholnih pića i duvana, usljed viših cijena cigareta, dok je najveći pad od 13,2 odsto bio kod odjeće i obuće zbog sezonskih sniženja konfekcije i obuće.

Jeste li osjetili? Plate rasle u svim područjima

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Aleksandar

koga lazete majko moja mila, i na cemu izvlacite prosjek.....? na poslanicima i na administraciji tu nabijate prosjek....

MONDO REPORTAŽE