• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DNS raspisao stranačke izbore, Nešić pričao o skupštinskoj većini

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Predsjedništvo DNS-a usvojilo je danas odluku o raspisivanju unutarstranačkih izbora koje od početka naredne godine do kraja maja trebaju sprovesti lokalne partijske organizacije, rekao je predsjednik DNS-a Nenad Nešić.

 Nenad Nešić predsjedništvo DNS Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Nešić je rekao da bi, nakon toga, ova partija u junu trebala da dobije Skupštinu koja će birati članove Glavnog odbora DNS-a, Predsjedništva i generalnog sekretara, dok je njegovo statutarno pravo da kao predsjednik postavlja potpredsjednike.

On je u pauzi sjednice Predsjedništva DNS-a rekao novinarima da je za potpredsjednika stranke danas imenovao Daneta Maleševića, koji je poslanik DNS-a u Narodnoj skupštini Srpske.

Nešić je rekao da je Predsjedništvo stranke konstatovalo da je više od 96 odsto članstva DNS-a prihvatilo novu partijsku politiku.

On kaže da je zadovoljan rezultatima stranke na proteklim lokalnim izborima s obzirom da su prema broju dobijenih glasova, kako kaže, treća partija u Srpskoj i namjera im je da budu "ključni faktor na narednim opštim izborima".

Sjednica Predsjedništva DNS-a je održana u prostorijima Glavnog odbora stranke u Banjaluci.

''Većina će biti manja''

Nenad Nešić je najavio da će u novoj godini "vladajuća većina u NSRS predvođena SNSD biti oslabljena," ali nije odgovorio na pitanje koji poslanići će promijeniti stranu.

"Otkriću vam tajnu koju nisam namjeravao u ovoj godini. Ta većina će već početkom sljedeće godine biti znatno manja," rekao je Nešić za N1.

Povezano

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE