• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tuga gradonačelnika Dervente nakon smanjenja plate (VIDEO)

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Skupštinska većina u Derventi smanjila je nedavno platu gradonačelniku Dervente Miloradu Simiću sa 4500 KM na 3100 KM. Ako je suditi po vijestima iz Dervente, ovo je Simića jako rastužilo.

 Milorad Simić tužan smanjena plata Izvor: Srna

BN portal je objavio snimak na kojem se Milorad Simić obraća medijima i kaže da je bio prinuđen da izađe sa sjednice Skupštine opštine Derventa, kada mu je skupštinska većina smanjivala platu jer kako navodi "nije mogao da istrpi tu vrstu tuge".

Ipak u video koji je objavljen, ne vidi se šta je SImić tačno rekao. Jasno je da je tužan, a moguće da je to zbog plate. Tugu spominje nekoliko puta.

''Tu sam ostao tužan, jako sam tužan...Ne što je meni smanjena plata...'', kaže gradonačelnik i ne dovršava rečenicu jer ga prekida drugi kadar.

Simić je inače načelnik opštine, a sada gradonačelnik Dervente već peti mandat za redom.

Milorad Simić o smanjenu plate
Izvor: YouTube

SDS: Imao veću platu nego Vučić

Iz Srpske demokratske stranke danas su saopštili da su ''frapirani izjavom gradonačelnika Dervente Milorada Simića kojom izražava žal zbog smanjenja plate sa 4500 KM na 3200 KM u situaciji kad građani pogođeni virusom korona ne rade i ostaju bez svog jedinog prihoda."

Pero Đurić, šef Kluba odbornika SDS u Skupštini grada Derventa kaže da je prije smanjenja plata gradonačelnika, njegovog zamjenika, kao i predsjednika Skupštine grada Derventa bila među najvišim u regionu.

"Gradonačelnik dvomilionskog Beograda za svoj rad prima dva i po puta manju neto platu nego gradonačelnik Dervente. Dva puta manju platu ima gradonačelnik Zagreba, a interesantno je i da za isti iznos predsjednik Srbije mora da radi dva i po mjeseca", pojašnjava Đurić. On kaže da od juče u Derventi vlada opšte zgražavanje građana sramnim izjavama gradonačelnika Simića u kojima se žali što mu je plata smanjena.

Gradonačelnici svih gradova u Republici Srpskoj već godinama mjesečno zarađuju 4.000 - 5.000 KM.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE