• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"SDS napravila od Vaskovića frankenštajna”

Nekadašnji predsjednik Srpske demokratske stranke Dragan Kalinić kaže da je SDS napravila Frankenštajna od Slobodana Vaskovića.

 "SDS napravila od Vaskovića frankenštajna” Izvor: MONDO

Kalinić je za “Glas Srpske izjavio da je Vasković, dok je bio glavni urednik lista "Patriot", ucjenjivao da će objavljivati tekstove protiv nekih članova SDS-a ako ne nastave finansiranje tog lista.

Kalinić je rekao da je rukovodstvo SDS-a pokrenulo list "Patriot" jer su željeli da to budu stranačke novine, ali da su se mnogi distancirali od Vaskovića i njegovog daljeg finansiranja "kada su shvatili da je to sve drugo, a ne novine koje mogu biti od političke koristi".

"Vasković se udružio sa nekim ljudima iz SDS-a i počeo da blati druge iz rukovodstava. To je pokrenuo s Draganom Čavićem poslije našeg političkog razlaza. Ja nisam pristao ni na kakvu vrstu ucjene", rekao je Kalinić za "Glas Srpske".

Kalinić kaže da su "Patriot" finansirale državne firme, pri čemu su velika sredstva izdavajali "Telekom Srpske", "Elektroprivreda", "Pošte", "Lutrija RS", "Željeznice", "Srpske šume" i drugi.

Bivši generalni sekretar Auto-moto saveza RS Brane Subotić nedavno je "Glasu Srpske" izjavio da ga je novinar "60 minuta" Vasković, dok je bio urednik magazina "Patriot", reketirao za ukupno 10.000 KM.

Ratni vojni invalid Goran Kostić ispričao je da ga je Vasković poslao da od biznismena Đorđa Davidovića traži 10.000 evra da bi ga poštedio kompromitacije u "60 minuta".

Bivši ministar finansija RS Svjetlana Cenić navela je da je Vasković pravio "Patriot" u dogovoru sa Kalinićem, Šarovićem i Čavićem, te da ona nije ni na koji način u tome učestvovala.

"Kada je na red došao i Čavić, onda je problem prebačen meni. Predsjednik Čavić me zamolio da pomognem. Ta se pomoć, naravno, sastojala u novcu jer je to jedino što Vaskovića interesuje, pored vlastitog ega", navela je Cenićeva.

SDS: STRANKA NIJE STVORILA "PATRIOT"

Srpska demokratska stranka (SDS) odbacila je danas tvrdnje Dragana Kalinića u kojima se ova stranka dovodi u vezu sa listom ''Patriot'' i Slobodanom Vaskovićem.

"SDS niti je stvorila `'Patriot`, niti Vaskovića, nego dvojica bivših lidera stranke za svoje lične potrebe i ambicije, kao i kasnije međusobne obračune. Sve ovo potvrđuje i činjenica da Slobodan Vasković od 2006. godine vodi najcrnju moguću kampanju protiv SDS-a", navedeno je u saopštenju stranke.

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE