• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Višković: Poslovna zajednica da prati mjere Vlade, povećati plate radnicima iz svojih rezervi

Autor Dragana Božić

Premijer Republike Srpske Radovan Višković očekuje da poslovna zajednica prati mjere Vlade Srpske i da iz svojih novčanih rezervi poveća plate zaposlenima.

 Višković povećanje plata Izvor: MONDO/Brankica Spasenić

"Set zakona o povećanju plata smo u ovom momentu mogli da ponudimo. Ako budu stvoreni uslovi radićemo i neke dodatne mjere", rekao je Višković u Narodnoj skupštini Republike Srpske u raspravi o Prijedlogu zakona o izmjenama Zakona o porezu na dohodak.

On je dodao da se ne može očekivati da budžet Srpske sve plati realnom i javnom sektoru.

"Do sada smo se iz budžeta Srpske, po raznim osnovama, odrekli nekoliko desetina miliona KM, a budžet za ovu godinu proširili smo za gotovo 100 miliona KM", naglasio je Višković.

Poslanik SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Nataša Kulašinac rekla je da je povećanje plata u Srpskoj značajno za radnike, a tome je doprinio rast naplate direktnih i indirektnih poreza.

"Ovo će imati pozitivne efekte na kupovnu moć stanovnika i povećanje javne potrošnje", rekla je Kulašinac.

Šef Kluba poslanika SDS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Miladin Stanić smatra da će od smanjenja iznosa osnove ličnog odbitka korist imati oni koji imaju visoke plate i da realni sektor jedva preživljava.

On je naveo da su poskupjele osnovne životne namirnice, da je zato povećanje plata simbolično, te da bi najniža plata u Srpskoj trebalo da bude 800 KM.

Poslanik PDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Jelena Trivić smatra da je smanjenje zbirne stope doprinosa jedino rješenje za privredu što to bi rezultiralo novim zapošljavanjima.

"Nije sporno da je svako povećanje plata dobro, ali se od ovoga što je ponuđeno ne treba stvarati velika priča. Bilo je i mnogo boljih rješenja za radnike u Republici Srpskoj", rekla je Trivićeva. 

Pročitajte i ovo

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE