• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tadić ne želi da komentariše pretnje smrću

Predsednik Srbije Boris Tadić dobio je pismo u kojem mu se preti smrću. On je odbio da komentariše te navode. Tužilaštvo istražuje pretnje.

 Tadić ne želi da komentariše pretnje smrću Izvor: MONDO

Dnevnik "Blic" preneo je da je predsednik Srbije dobio preteće pismo. Dnevnik navodi da je imao uvid u sadržaj pisma u kome se, između ostalog, Tadić proziva da će "položiti račune za izdaju zemlje i da će kao dokazani izdajnik srpskog naroda dobiti ono što mu sleduje - metak u čelo".

"Samo vi, izdajnici, imajte na umu da je najteže krivično delo izdaja naroda i države, a to je baš ono što vi činite. I nemojte biti sigurni da vas zbog toga neće stići ruka pravde i sa najstrožom mogućom kaznom", prenosi "Blic" deo pretećeg pisma, za koje tvrdi da jedno od brojnih koja stižu na adresu predsednika Republike.

Predsednik Srbije i lider Demokratske stranke Boris Tadić odbio je da komentariše navode "Blica" da mu je upućeno preteće pismo, rekavši da je ta stvar u rukama nadležnih organa.

"U Srbiji ne sme da se pravi atmosfera linča. Ne govorim o sebi, nego o svim ljudima, svaki čovek mora biti zaštićen", rekao je Tadić novinarima posle otvaranja Parka Republike Srpske u Beogradu.

On je istakao da posle izbora 11. maja neće biti takve atmosfere i huškanja, i da će nadležni organi raditi svoj posao.

Apelovao je na političare da se smire i da zarad nekoliko procenata glasova više na izborima ne stvaraju "zlu krv" u Srbiji.


Republičko javno tužilaštvo saopštilo je da je upoznato sa pretnjama predsedniku i da preduzima sve iz okvira svoje zakonske nadležnosti povodom pretećeg pisma.

"Nadležni državni organi preduzimaju sve mere kako bi se zaštitio predsednik Republike Srbije i identifikovali učinioci ovog krivičnog dela", navedeno je u saopštenju Tužilaštva.

Tužilaštvo podseća da je povodom pretećih plakata u kojima su sadržane pretnje predsedniku Tadiću i potpredsedniku vlade Božidaru Đeliću već uputilo zahtev nadležnim organima za prikupljanje potrebnih obaveštenja kako bi se prikupili dokazi i identifikovali učinioci.

(agencije/www.mtsmondo.com)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE