• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šarović: Oslobađanje za masovne zločine, a kažnjavanja zbog izjava

Autor Dragana Božić

Predsjednik SDS-a Mirko Šarović osudio je danas određivanje pritvora predsjedniku Boračke organizacije Republike Srpske Milomiru Savčiću.

 Šarović o pritvoru za Savčića Izvor: Mondo - Vedran Ševčuk

Šarović je istakao kako su nevjerovatni potezi pravosuđa BiH, jer dok srpske generale kažnjavaju zbog izjava, hrvatske oficire praktično oslobađaju odgovornosti za masovne zločine.

"Imamo situaciju da je objelodanjeno da se Tužilaštvo BiH odreklo prava krivičnog gonjenja hrvatskih generala i da je predmete protiv čak 14 oficira hrvatske vojske jednostavno ustupilo Hrvatskoj?! Ti zločini su velikim dijelom počinjeni u Republici Srpskoj i upravo ovdje se morala tražiti njihova odgovornost", naveo je Šarović.

On je rekao da je, umjesto toga, pravosuđe BiH te predmete tako lako predalo hrvatskim vlastima čime su oni praktično oslobođeni od bilo kakvih procesa i odgovornosti, saopšteno je iz SDS-a.

Šarović je dodao da se Savčić redovno odazivao na svaki poziv suda i da nisu iznešeni bilo kakvi validni dokazi za donošenje ovakve odluke.

Sud BiH odredio je danas pritvor generalu Milomiru Savčiću "zbog kršenja mjera zabrane u njegovim istupima u javnosti", a njegov advokat Miodrag Stojanović najavio je žalbu na ovu odluku. 

Pročitajte i ovo

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE