• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vulin u Drvaru: Srbija zabrinuta zbog pritisaka na Srpsku

 vesna.jpg
Autor Vesna Kerkez

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin izjavio je da su veoma zabrinuti zbog svega što se dešava u BiH i pritisaka koji postoje na Republiku Srpsku, te poručio da je Srbija protiv svakog nametanja.

 Srn2021-8-14_109707_1 (1) Izvor: Srna/Jelena Dešić

Vulin je rekao da raniji visoki predstavnik kao da je htio da se osveti svim narodima u BiH, te je nametnuo zakon koji kao da ima cilj da trajno zatruje odnose u BiH i trajno posvađa ljude koji tu žive.

"Mi smo veoma zabrinuti zbog svega što se dešava u BiH, zabrinuti smo zbog pritisaka koji postoje na Republiku Srpsku, zbog toga što se nameću zakoni koji treba da nametnu istinu, a istina se zakonima ne može nametnuti", rekao je Vulin novinarima u Drvaru.

On je dodao da su zabrinuti zbog toga što se takvi zakoni uvijek, jedino odnose na Srbe, zbog mogućnosti da postanu politička batina kojom će se hapsiti neposlušni, kao i zbog toga što se atmosfera u BiH na ovaj način veoma pokvarila.

Možda će vas zanimati

Vulin je apelovao da političari nikada ne nameću ništa već da vode računa o demokratskim procedurama jer to je jedini način da u Bih i cijelom regionu vladaju mir i razumijevanje.

O diplomatskoj noti Ambasade Ruske Federacije u BiH u kojoj navodi kako ne prihvata Kristijana Šmita za novog visokog predstavnika u BiH, Vulin je rekao da Rusija, kao jedan od garanta Dejtonskog sporazuma, ima pravo na svoje stavove koje ne može da komentariše.

"Mogu da komenatrišem da smo kao država Srbija apsolutno protiv svakog nametanja, da ne možemo da prihvatimo nijednu odluku koju ne prihvataju tri konstitutivna naroda u dva eniteta koja čine BiH. Svaka promjena Dejtonskog sporazuma za nas je apsolutno neprihvatljiva i svako nepoštovanje procedura koje su proizašle iz tog sporazuma za nas su neprihvatljive", rekao je Vulin.

(Srna)

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE