• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Grupa odbornika tužila Ivana Begića 

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Odbornici većine u Skupštini grada Banjaluka podnijeli su danas krivičnu prijavu Okružnom javnom tužilaštvu protiv odbornika PDP-a Ivana Begića zbog, kako su naveli, vrijeđanja i nazivanja odbornika većine "fašistima".

 Grupa odbornika tužila Ivana Begića  Izvor: Srna

Šef Kluba odbornika SNSD-a u Skupštini grada Banjaluka Dragoslav Topić rekao je novinarima pred Okružnim javnim tužilaštvom u Banjaluci da su krivičnu prijavu podnijeli zbog uvreda iznesenih na konferenciji za novinare u Gradskoj upravi u utorak, 21. septembra.

"Podvlačim, ovo nije prijava protiv pojedinca, već protiv svih koji ubuduće žele da govore ovakvim jezikom uvreda i raspirivanjem netrpeljivosti i sukoba", istakao je Topić.

On je rekao da žele da opomenu sve koji ovakav jezik žele da koriste u budućem periodu da to nije jezik koji današnjica treba da ima.

"Ratovi su završeni i pozivamo na normalan i primjeren dijalog", naglasio je Topić.

On je rekao da je djelo učinjeno i da je izvinjenje odbornika Ivana Begića dobar gest, te izrazio uvjerenje da će tužilaštvo i to uzeti kao olakšavajuću okolnost u procesu.

Šef Kluba odbornika Ujedinjene Srpske Neven Stanić rekao je da su prijavu predali Tužilaštvu jer smatraju da je Begićevo ponašanje neprimjereno i da ga treba osuditi.

"Ovo treba da osude i njegove kolege i odbornici, kao i gradonačelnik koji to nije uradio, a ne da se odobrava ovakav govor mržnje. Smatramo da je to neprihvatljivo i zbog toga smo predali krivičnu prijavu", naglasio je Stanić.

Potpredsjednik Skupštine grada Banjaluka Saša Čudić kaže da bi bio srećan kada bi ova krivična prijava ubuduće uticala na ponašanje odbornika Begića ili bilo kog drugog.

"Vjerujem da će slovo zakona dati jasnu poruku, ne samo kolegi Begiću, nego i svima koji se pokušavaju služiti govorom mržnje, nacionalne ili rasne netrpeljivosti. To Banjaluka ne zaslužuje, nije nikad dozvoljavala, niti će dozvoliti", poručio je Čudić.

On je rekao da je izvinjenje koje je uputio odbornik Begić dobar gest i lijep čin, dodajući da se ono što je već učinjeno teško može promijeniti.

"Vjerujem da takvih ispada ubuduće neće biti i da ćemo se početi ponašati u skladu sa onim za šta nas je narod birao - normalnim, demokratskim i ljudskim vrijednostima", zaključio je Čudić.

Odbornik PDP-a Ivan Begić se izvinio kolegama i javnosti zbog, kako je naveo, neprimjerenih riječi i pogrdnih epiteta koje je tada rekao.

povezano

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE