• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik: Povlačenje "Inckovog zakona" uslov za povratak Srba u proces odlučivanja

 vesna.jpg
Autor Vesna Kerkez

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da će se predstavnici Republike Srpske vratiti u proces odlučivanja na nivou BiH, onda kada bude ukinut sporni zakon koji je nametnuo bivši visoki predstavnik Valentin Incko.

 Srn2021-9-30_1824723_0 Izvor: Bernard Milošević/SRNA

Dodik je na večerašnjoj konferenciji u Istočnom Sarajevu rekao da njegovo prisustvo na sastanku sa predsjednikom Evropske komisije Ursulom fon der Lajen nije znak deblokade, pošto nikakve blokade nema.

“Gospodinu /predsjedavajućem Predsjedništva BiH Željku/ Komšiću niko ne brani da zakaže sjednicu Predsjedništva. Bio sam i na prethodnoj. Nemam poziv za sjednicu i ja nisam predsjedavajući da ih zakazujem. Oni ne sazivaju sjednice da bi pričali kako neko nešto blokira. Neka je zakažu i ja ću doći", naveo je Dodik.

On je dodao da je očigledno da se stvari u BiH neće riješiti.

Možda će vas zanimati

"Nikakva deblokada nije u pitanju jer nije bilo blokada. Naš politički stav o tome je potpuno ispravan. Ukinite zakon koji je nametnuo Incko, tu sramnu i jadnu odluku, i mi ćemo se vratiti u proces odlučivanja o stvarima, a dotle to nećemo učiniti", poručio je srpski član Predsjedništva BiH.

Kada je riječ o donošenju odluke o privremenom finansiranju zajedničkih institucija, Dodik je naglasio da je napravljen presedan, te da je to odluka sistemskog karaktera koja u suštini rješava problem zaposlenih.

"Bio je ogromni pritisak, pa čak i opozicije iz Republike Srpske, koja je medijskim nastupima, vjerovatno očekujući da te odluke neće biti, počela napadati vlast Srpske i mene navodeći da ne damo ljudima da žive", rekao je Dodik.

On je naglasio da se oko odluke o privremenom finansiranju čuo sa liderima opozicije, osim sa liderom PDP-a Branislavom Borenovićem, koji nije bio dostupan.

“Mislim da je nekorektno, pošto su o meni davali izjave, a ja nisam dvoličan i neću da se tako ponašam. Mislim da je ta odluka, kao što je rekla odluka Narodne skupštine Srpske, da spriječimo donošenjem ili ne donošenjem odluka štetu po Republiku Srpsku, a 7.000 naših ljudi koji tamo radi sigurno bi bilo u problemu da nije donesena ova odluka", istakao je Dodik.

Dodik, koji je lider SNSD-a, poručio je da ova stranka apsolutno ostaje privržena zaključcima Narodne Skupštine Republike Srpske. 

(Srna)

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE