• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Opozicionari zasjedali u Banjaluci: Zajednički kandidat u Prijedoru, nastavljamo proteste 

Autor Dušan Volaš

U Banjaluci je održan sastanak delegacija PDP-a, SDS-a, DNS-a, SPS-a i Liste za pravdu i red na kojem je dogovoreno da će do petka biti formirana koalicija za izbore u Prijedoru, koja će se okupiti oko jednog zajedničkog kandidata.

 Opozicionari zasjedali u Banjaluci: Zajednički kandidat u Prijedoru, nastavljamo proteste  Izvor: PDP, Informativna služba

Iz PDP-a je saopšteno da je Prijedor mjesto u kojem se donosi jedna od najvažnijih odluka za budućnost Republike Srpske i da će biti veliki pokazatelj pravca u kojem će ići Republika Srpska nakon izbora 2. oktobra naredne godine.

"Sigurni smo u veliku pobjedu našeg zajedničkog kandidata na prijevremenim izborima u Prijedoru", rekao je Branislav Borenović, predsjednik PDP-a, nakon sastanka stranaka opozicije kojem je bio domaćin

Predsjednik SDS-a Mirko Šarović osvrnuo se na proteste opozicije koji su održani 2. oktobra.

"Dogovorili smo se da ćemo proteste nastaviti, jer niti jedan od ranijih zahtjeva nije ispunjen. Danas smo formirali zajednički tim koji će do kraja sedmice definisati ključne pravce djelovanja. Isporučili smo zahtjeve vlasti, nisu ispunjeni, tako da će protesti biti nastavljeni", istakao je Šarović.

Predsjednik DNS-a Nenad Nešić govorio je o djelovanju Kluba SDS-PDP-DNS u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštie BiH.

"Naš Klub će postupati u skladu sa zaključcima koje je donijela Narodna skupština Republike Srpske i koji jasno kažu da ne postoje uslovi za odlučivanje srskih predstavnika na nivou zajedničkih institucija. Postoji dobra volja da se odazovemo zajedničkom sastanku parlamentaraca iz Republike Srpske sutra u Parlamentu, ali u odlučivanju nećemo učestvovati, jer tako štitmo i dostojanstvo NSRS", rekao je Nešić.

Goran Selak, predsjednik SPS-a rekao je da su promjene neminovne i da je pitanje dana kada će aktuelna vlast otići sa političke scene Republike Srpske:

"Dogovorili smo snažniju koordinaciju poslaničkih klubova i grupa u Narodnoj skupštini Republike Srpske. Od svih političkih aktera tražimo da se Narodna skupština i njeni zaključci poštuju. Kada god je stvarno ugrožen vitalni nacionalni interes Republike Srpske, naše stranke će u NSRS p rve stati u odbranu, ali nećemo dozvoliti obmanjivanje građana zloupotrebom nacionalnog interesa", istakao je Selak.

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE