• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vukanović se testirao na droge i pozvao druge političare da učine isto

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Narodni poslanik Nebojša Vukanović testirao se na prisustvo narkotika u organizmu i objavio rezultate, nakon čega je pozvao i druge političare da učine isto.

 Nebojša Vukanović test na drogu Izvor: Vedran Ševčuk, mondo.ba

"Stigla je analiza i nalaz koji sam radio u Laboratoriji Akvalab u Trebinju na prisustvo narkotika u organizmu, a koji je pokazao da sam negativan na sve narkotike, od marihuane, amfetamina, kokaina, heroina, spida, ekstazija... Kako sam najavio, da bih mogao tražiti od drugih, prvo sam testirao sebe, a nalaz se radi i analizira prisustvo neke od 10 vrsta narkotika koji se najčešće koriste, i na sve sam negativan", napisao je Vukanović na svom blogu.

Navodi da je uzorak dao lično u laboratoriji te da je za svakog ko sumnja u rezultate spreman ponoviti analizu bilo gdje u svijetu.

Vukanovićevi rezultati testa na droge
Izvor: Nebojša Vukanović

"Nikada, apsolutno nikada, ni kao tinejdžer i student, nisam smotao niti probao nijedan džoint trave-marihuane, a da ne govorim o ostalim drogama", objasnio je Vukanović.

Navodeći primjere bivšeg gradonačelnika Prijedora Dalibora Pavlovića i dojučerašnjeg pomoćnika u Sekretarijatu Vlade RS Marka Šukala, Vukanović zaključuje da se "pokazalo tačnim pisanje i nagađanje da mnogi u Vladi Republike Srpske i na čelu države koriste kokain i druge narkotike i da je to uzrok ispada, problema, nekontrolisanog devijantnog ponašanja".

"Očekujem da svi ministri, pomoćnici, savjetnici u Vladi, poslanici, načelnici opština i direktori javnih preduzeća, kao i članovi Kabinetu predsjednice Željke Cvijanović i člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, počevši od njih dvoje, izvrše testiranje na narkotike i javno objave rezultate. Ko bude pozitivan na prisustvo bilo kog narkotika mora da podnese ostavku i povuče se sa svih funkcija. Ko odbije da se testira i javno objavi rezultate smatraću da je latentni narkoman, jer ne vidim nijedan drugi razlog za nekog ko je „čist“ i nikada ne uživa u drogama zbog čega bi odbio testiranje. Ovo je veliki problem društva, tiče se svih nas i mora se odagnati svaka sumnja sa ljudi koji su na ključnim i odgovornim funkcijama, od kojih zavisi život mnogih jer obavljaju odgovoran posao, rade pod uticajem narkotika, jer zbog toga ispaštaju i posljedice imaju svi građani", napisao je Vukanović.

Pročitajte i ovo

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE