• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ujedinjena Srpska predlaže da kandidati na izborima budu Stevandić ili Mladić

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Danas je u Brčkom održana sjednica Glavnog odbora stranke Ujedinjena Srpska (US) na kojoj je rečeno da će ova stranka imati svoje prijedloge kandidata za glavne pojedinačne funkcije na opštim izborima naredne godine.

 Stevandić i Darko Mladić kandidati Ujedinjene Srpske Izvor: Mondo - Vedran Ševčuk

Šef radne grupe Ujedinjene Srpske za analizu i saradnju sa koalicionim partnerima Kostadin Vasić rekao je da će u slučaju kandidature političkih lidera, predsjednik stranke Nenad Stevandić biti kandidat za jednu od dvije inokosne funkcije (predsjednik Srpske ili srpski član Predsjedništva BiH) za opšte izbore sljedeće godine, te da će Ujedinjena Srpska podržati i zajedničkog nestranačkog kandidata, a u tom slučaju njihov prijedlog je Darko Mladić, ukoliko bi se kandidat birao izvan političkih partija.

Ujedinjena Srpska, saznajemo, zvanično sa ove pozicije ulazi u pregovore o kandidaturama na nivou koalicije koju joč čine SNSD, DEMOS, SP, NPS i NDP.

Pročitajte i ovo

Ujedinjena Srpska danas je usvojila i deklaraciju o antiratnoj kampanji.

Stevandić je naveo da u stranci smatraju da do kraja treba da se verifikuje mišljenje građana, političkih subjekata i institucija Republike Srpske da su protiv sukoba i rata kako bi svjetskoj, evropskoj i regionalnoj javnosti bilo jasno ko su ljudi koji pozivaju na rat i sukobe.

Takođe je istakao da US podržava zahtjeve sindikata za vraćanje neoporezivog dijela toplog obroka od 100 KM, kao akt povećanja plata za iduću godinu.

Stevandić smatra da i opozicija u Republici Srpskoj treba da prisustvuje sastanku prije sjednice Narodne skupštine Srpske.

"Dobro je da i oni kažu svoj stav o nečemu, zašto oni ne bi vraćali nadležnosti ili koje nadležnosti prihvataju da se vrate, da to bude zajednička inicijativa, jer Narodna skupština treba da izglasa ono u čemu se slažemo, a ne da bude predmet svađa i manipulacija", poručio je Stevandić, prenosi Srna.

On je naveo da je zaključak Ujedinjene Srpske da su obavještajne službe i mediji iz Federacije BiH kreirali krizu u Republici Srpskoj i međusobnu mržnju političkih faktora.

Stevandić je istakao da je Brčko izabrano za mjesto održavanja sjednice Glavnog odbora stranke i obilježavanje njenog šestog rođendana, da bi sa tog mjesta poslali poruke mira i suživota, i poručili građanima Brčkog da mogu mirno da spavaju, jer su mnogi političari iz Federacije Brčko spominjali kao neulargičnu tačku gdje će početi sukobi.

(Mondo)

Povezano

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE