• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đajić ispričao zašto nije pustio Stanivukovića na UKC: Sestre i babice htjele da ga šamaraju

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Direktor UKC RS gostujući u ''Vikend jutru'' na RTRS rekao je da je spriječio gradonačelnika Banjaluke da uđe na odjel i daruje prvu bebu rođenu u novoj godini, zbog mjera koje su na snazi, ali i bezbjednosti, jer su pojedini radnici htjeli da ga napadnu.

 Vlado Đajić sestre htjele da šamaraju Draška Stanivukovića Izvor: Youtube/RTRS/screenshot

Vlado Đajić je rekao da jeste tradicija da se daruje prva beba rođena u novoj godini, a da je novorođenče darovala i predsjednica RS i poklon poslala po predstavnicima.

"Nesretni gradonačelnik je došao s nekim dukatom, da uzme bebu i porodilju da se uslika s njima i da svima predstavi da on voli bebe i porodilje...Nije ni svjestan da sam ja blokirao liftove i hodnike jer su sestre i babice htjele da siđu dole i da ga išamaraju jer je izjavljivao da one jedu kolače pacijentkinja, na kraju da daju kiseonik, neispravan. Izbjegli smo skandal da ga žene ne šamaraju. Sve sam portire digao da to blokiram. Da ne kažem da su ga sve te porodilje, nakon svih onih skandala i afera i filma u kojem učestvuje sa svojim saradnicima, proglasile nepoželjnim", navodi Đajić.

Đajić je podsjetio da su zabranjene posjete porodiljama i djeci i da bi to Stanivuković kao šef gradskog "Kriznog štaba" trebalo da zna.

Direktor UKC RS Vlado Đajić u Vikend jutru RTRS.
Izvor: RTRS/YouTube

Đajić kaže da zdravstvene radnike najviše boli što ih napadaju tokom pandemije, a kaže da su mnogi od tih napada politički. Osvrnuo se i na objave ''pojedinih medija'' da on koristi droge.

"Sinoć čitam da sam ja narkoman i da ne smijem da se testiram. Javno pozivam da pristajem da se testiram i odričem se pet plata ako mi neko nađe ikakvog traga droge. Nikad nisam ni vidio kokain, a kamoli koristio. Ako budem negativan neka oni uplate centru 'Daunov sindrom' 1.000 KM", rekao je Đajić.

Govoreći o prošloj godini koja je bila u znaku pandemije virusa korona, naveo je da je u jednom trenutku bilo 87 pacijenata na respiratoru i da je to bio mukotrpan posao za medicinske radnike

"Veoma sam zahvalan ljekarima i medicinskom osoblju za nadljudske napore koje su pokazali u liječenju pacijenata", rekao je Đajić.

Dodao je da je po njegovom mišljenju slika UKC, slika Republike Srpske.

"Mnogi ne znaju šta mi imamo u Banjaluci, to je jedno čudo od institucije", ispričao je Đajić.

Kaže da je za vrijeme njegovog mandata kao direktora primljeno najviše mladih ljekara i drugog osoblja.

''Primio sam oko 180 mladih ljekara, vrlo mali dio ljekara je otišao u instranstvo", navodi Đajić.

On je naveo da poslovodstvo ove zdravstvene ustanove ima viziju i plan da zajedno sa rukovodstvom Srpske omogući da UKC Republike Srpske bude rame uz rame sa mnogim evropskim i svjetskim medicinskim centrima.

Stanivuković na UKC RS sa poklonom za bebu.
Izvor: YouTube

Gradonačelnik Draško Stanivuković je 1. januara po tradiciji htio lično darovati prvorođenu bebu u Srpskoj - u pitanju je jedna djevojčica - ali mu nije dozvoljeno da to lično uradi.

Stanivukoviću je posjeta zabranjena i krajem novembra kada je htio da u UKC lično ozvaniči isplatu jednokratne novčane podrške za zdravstvene radnike u iznosu od 500 KM. Objašnjenje je i tada bilo da su posjete pacijentima zabranjene.

Povezano

Još iz INFO

Komentari 5

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

darko

Sestre su najveci radnici svake meficinske ustanove i rade sa cim raspolazu u ovom slucaju sa industriskim kisikom koji si ti nabavio pa bi svakako trebali tebe daviti a ako smatras ukc ponosom rep srbske svakako to nije zbog tebe

Prase

Jedini logičan komentar na ovo gostovanje je da gospodin doktor radi u korist svoje štete odnosno aktuelnog gradonačelnika.

Vrtgo

Pa ovo više nije normalno da gradonačelnik ne smije ući u bolnicu jer će ga "šamarati"med.sestre pa tko to radi u bolnicama batinaši mafijaši ili tko već sram vas bilo direktore ako ste za takvo šta znali trebali ste suspendovati dotične i pozvati policiju

8. Xy

Daj Đajicu, prestani biti političar, pa makar u zdravstvenoj ustanovi. Kakve su ovo nebuloze od priče. Znam da ti je teško biti gospodin, jer to se ne stiče političkim zvanjem, ali postoji granica pristojnosti koju bi direktor UKC-a morao poštovati. A što se tiče klinike, nije institucija zgrada i okolina, vec ono što je u njoj, i to je daleko od svjetskih standarda. Zato ne lupaj gluposti.

Zole

To za kolače živa istina,kad sam ležao u bolnici nisam smio jest ništa,sve što sam dobio u posjeti odnele sestre, jednom sam ponudio čistačici da uzme moje poklone ,ona je odbila i rekla da ne smije uzeti od med. sestara

MONDO REPORTAŽE