• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Dnevni list": Moguće sankcije za Izetbegovića i pojedince u pravosuđu BiH

Autor Dušan Volaš

SAD bi u narednom periodu mogle da uvedu sankcije korumpiranim pojedincima u pravosuđu BiH, objavio je mostarski "Dnevni list" pozivajući se na izvore iz Vašingtona.

 "Dnevni list": Moguće sankcije za Izetbegovića i pojedince u pravosuđu BiH Izvor: MONDO, Mario Milojević

Prema ovim navodima, Amerikanci će, za sada, kazniti dvije poznate osobe koje rade ili su radile u Tužilaštvu BiH, jednu koja je bila član VSTV-a, a nije isključeno i sankcioniranje visokih funkcionera Suda BiH.

"Iako je izvor krajnje pouzdan i vjerodostojan, zbog osjetljivosti informacije i stanovite manjkavosti dokaza ipak nećemo otkriti imena koja su nam dostupna, makar možemo otkriti da se radi o poznatim osobama koje u obnašale visoke i odgovorne pozicije", navedeno je u novinarskom tekstu.

"Dnevni list" piše da bi ubrzo trebao uslijediti "udar i na Bakira Izetbegovića i njegove korumpirane perjanice".

"Službeno je iz Vašingtona potvrđeno kako će se nosioci koruptivnih prevara u cijelog regiji kažnjavati ustrajno i u talasima, tako da je poptuno evidentno kako je nova lista popunjena i s našim funkcionerima na sve tri strane", navodi list.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 3

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Sa

Ko su oni da određuju ko je korumpiran? To je okupacija, agresija na RS i Federaciju. Ovdje postoje demokratski izbori na kojima narod bira vlast kao i demokratski izabrano pravosuđe koje odlučuje ko je korumpiran. To nije američka ambasada, neka se pozabave genocidima širom svijeta koje su posijali i pobili nedužne civile zarad osvajanja tuđih bogatstava

Lf

@Sa Kada mogu Dodika i druge sankcionisati,zasto nebi mogli,Izetbegovica i druge ako je istina.U federaciji ima vise s.anja i otimaju od RS i hrvata.

milos

@Sa kad zaigra mečka u vašem dvorištu onda se pozivate na bratstvo i jedinstvo i demokratiju.A do prije par dana likovali ste u vezi Dodika.Licemjerno.

MONDO REPORTAŽE