• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Banjaluka: Nema sjednice niti sloge oko imenovanja članova upravnih odbora

Autor Nikolina Damjanić

Na današnjem Kolegijumu za zakazivanje Skupštine grada nije postignut dogovor oko dnevnog reda, pa vanredne sjednice o imenovanju članova upravnih odbora u pet institucija neće biti. Priča o hali u Ramićima i dalje je kamen spoticanja između SNSD i gradonačelnika.

 Draško Stanivuković i Mladen Ilić Izvor: Aleksandar Čavić, Gradska uprava Banjaluka

Klub odbornika SNSD-a zahtijevao je vanrednu sjednicu, jer je gradonačelnik Draško Stanivuković povukao tačku o imenovanju članova upravnih odbora u Banskom dvoru, Centru za socijalni rad, Centru za predškolsko vaspitanje i obrazovanje, Domu zdravlja i Gradskoj razvojnoj agenciji, na prethodnoj sjednici održanoj 24. marta.

Predsjednik Skupštine grada Mladen Ilić kaže da sjednica nije zakazana, jer nije bilo dovoljno materijala.

"Nismo postigli konsenzus jer nismo imali materijale. Direktori kojima ističu mandati zahtijevali su ovu sjednicu. Bilo je razgovora o drugim tačkama, kao što je situacija u Domu 'Rada Vranješević'. Potrebno je da pristigne još materijala i da se kontaktira i direktor. Organizovali bi novu posebnu sjednicu za ovu temu koja bi bila zatvorena za javnost".

Ilić napominje da će organizovati sastanak sa direktorima ovih institucija radi preduzimanja sljedećih koraka.

Što se tiče potencijalne investicije u poslovnoj zoni Ramići, koju predlaže gradonačelnik, a gdje su investitori u međuvremeno saopštili da odustaju od lokacije, Ilić smatra da temi nije mjesto u Skupštini te da je potrebno organizovati sastanak.

"Moramo da organizujemo licitaciju. Moramo da saznamo ko su investitori i da se pokušamo usaglasiti", rekao je Ilić.

Dodao je da još uvijek nije izvršena procjena vrijednosti hale u Ramićima.

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković kaže da ostaje pri stavu da predloženi članovi upravnih odbora Doma zdravlja i Gradske razvojne agencije ne ispunjavaju uslove za obavljanje ove funkcije.

"Ne može veterinar biti u odboru Doma zdravlja. Komisija koja procijenjuje prijave treba da ode iz Banjaluke. Stavili su ljude iz oblasti književnosti u Gradsku razvojnu agenciju, koja zahtijeva ekonomski i poslovni sektor", kaže Stanivuković.

Komentarišući Ilićeve navode da nije izvršena procjena vrijednosti hale u Ramićima, Stanivuković je ocijenio da je Ilić neinformisan.

"Predsjednik Skupštine sjedi na ušima. Procijenjena vrijednost hale u Ramićima je 5,9 miliona maraka, toliko je i prodajna vrijednost. SNSD i Dodik, jer nisu pobijedili u Banjaluci, hoće da iznesu sve iz nje - investicije, sportske dvorane...Naš cilj su radna mjesta. Italijani su otjerani", zaključio je on.

Slučaj Ramići

Kabinet srpskog člana Predsjedništva BiH, Milorada Dodika, u petak je saopštio da je vlasnik Italijanske kompanije PMP Industries S.p.A Frančestko Poko ''upoznao Dodika'' s informacijom da kompanija više nije zainteresovana za kupovinu hale u industrijskoj zoni u Ramićima kod Banjaluke jer ne ispunjava potrebne uslove i da će nastaviti da tragaju za drugom lokacijom.

Dan kasnije, Stanivuković je rekao da je to laž i da "zna da je on (Dodik) lično, Italijane na neki način, zamolio da kažu da im kapaciteti Banjaluke ne odgovaraju, te im ponudio da ulože u Laktaše, što će se i desiti".

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE