• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Suad Arnautović novi predsjednik CIK-a

Autor Dušan Volaš

Članovi Centralne izborne komisije BiH izabrali su Suada Arnautovića za predsjednika Centralne izborne komisije BiH koji će tu dužnost obavljati u narednih 21 mjesec.

 Suad Arnautović izabran za novog predsjednika CIK-a Izvor: CIK BiH

Članovi Centralne izborne komisije BiH izabrali su Suada Arnautovića za predsjednika Centralne izborne komisije BiH koji će tu dužnost obavljati u narednih 21 mjesec.

Arnautović je bio jedini kandidat za mjesto predsjednika CIK-a s obzirom na to da je neposredno pred glasanje Ahmet Šantić, član Centralne izborne komisije BiH rekao da je takav dogovor njega i Arnautovića.

Inače, predsjednik CIK-a bira se iz reda članova CIK-a po sistemu rotacije, a s obzirom na to da je do sada predsjednik CIK-a bio Željko Bakalar, koji se izjašnjava kao Hrvat, red je bio da predsjednik CIK-a bude iz reda bošnjačkog naroda.

Nakon što je izabran, Arnautović je rekao da će mu na prvom mjestu biti organizacija izbora 2022. godine te da je CIK izabran da provodi Izborni zakon, a ne da ga ne provode.

"Drugi posao koji je manje bitan je reorganizacija i organizacija poslova u sekretarijatu Centralne izborne komisije", rekao je Arnautović, dodajući da je ta organizacija dugo posljedica onoga kada je OSCE vodio izbore.

Takođe, Arnautović je rekao da sekretarijat mora biti u skladu s vremenom, odnosno digitalizacijom te da će programska aktivnost biti i saradnja s institucijama od državnog do opštinskog nivoa.

(Mondo/Nezavisne)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE