• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik zatražio posebnu sjednicu Narodne skupštine RS

Autor Vesna Kerkez

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik poslao je zahtjev za održavanje posebne sjednice Narodne skupštine Republike Srpske, na čijem dnevnom redu će se naći pet tačaka.

 Dodik zatražio posebnu sjednicu NSRS Izvor: Mondo - Vedran Ševčuk

U pitanju su odluke usvojene bez konsenzusa na sjednici Predsjedništva BiH 31. marta ove godine, koje Dodik smatra štetnim po vitalne interese Republike Srpske, piše Srpskainfo.

Poslanici će se izjasniti o Izjavi o proglašenju odluke o odobravanju zaključivanja Memoranduma o razumijevanju između CIK BiH i Misije OEBS u BiH, veoma štetnom po vitalne interese Republike Srpske.

Druga tačka je Izjava o proglašenju Odluke o odobravanju zaključivanja Memoranduma o razumijevanju u vezi sa saradnjom na području izbora između CIK BiH i Državne izborne kancelarije Mađarakse, takođe štetnom po interese RS.

Takođe, Dodik traži da poslanici podrže njegov veto i na Odluku o odobravanju zaključivanja Sporazuma o učešću BiH u međunarodnom istraživanju kompjuterske i informacione pismenosti ICILS 2023, zatim na Odluku o odobravanju Sporazuma o učešću BiH u međunarodnom istraživanju o učenju i podučavanju TALIS 2024. te na Odluku o zaključivanju Sporazuma o učešću BiH u međunarodnom istraživanju trendova u znanju matematike i prirodnih nauka TIMSS 2023.

Prema Ustavu BiH, ako Narodna skupština RS dvotrećinskom većinom podrži Dodikov glas protiv u Predsjedništvu BiH, to se smatra Dodikovim vetom, te se usvojene odluke Predsjedništva BiH smatraju ništavnim.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE