• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dio prihoda od igara na sreću za finansiranje kampa za talentovane, darovite i učenike pobjednike takmičenja u RS

Autor Brankica Spasenić

Vlada Srpske usvojila je na današnjoj sjednici informaciju da se grant od 430.000 maraka, koji predstavlja dio prihoda od igara na sreću, usmjeri na kampanju “Čitajmo zajedno” i projekte „Podsticaj timovima za podršku nadarenim i talentovanim učenicima” i „Talent kamp 20

 DSC_7128.JPG Izvor: Vlada RS

Ministarstvo prosvjete i kulture raspolaže sredstvima od igara na sreću koja su, shodno pravilniku o posebnim kriterijumima i postupku za raspodjelu dijela prihoda od igara na sreću namijenjena za oblast kulture i obrazovanja.

Ministarstvo je 2017. godine pokrenulo kampanju „Čitajmo zajedno“ sa ciljem popularizacije i promocije književnosti i kulture čitanja, brigu o srpskom jeziku i književnosti, kao i o zaštiti i promovisanju ćiriličnog pisma.

“Osnovni cilj razvijanja sveobuhvatnog programa podrške darovitim i talentovanim učenicima je kreiranje aktivnosti podrške stručnim saradnicima i nastavnicima za rad sa djecom u školama Republike Srpske”, saopšteno je danas nakon sjednice Vlade RS.

„Talent kamp 2022“ za učenike je zamišljen kao događaj u kom učestvuju pobjednici na školskim i republičkim takmičenjima u Republici Srpskoj.

Projekat obuhvata učenike od četvrtog do devetog razreda i srednjoškolce, a koji su pobjednici takmičenja koja se održavaju u skladu sa važećim nastavnim planom i programom u Republici Srpskoj.

Donošenje novog Zakona o igrama na sreću 2019. godine pratile su burne reakcije, prije svega kladioničara i priređivača igara na sreću, koji su bili protiv ovog zakonskog rješenja, dok su iz Vlade RS tada poručili da se očekuje značajan rast prihoda od kojih će dio biti usmjeren na društveno korisne projekte.

Pročitajte i ovo

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE