• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pomen poginulim borcima na Trebeviću

Na mjesnom Spomen-obilježju Jasik na Trebeviću, koje je podignuto u znak sjećanja na 32 stradala pripadnika Vojske Republike Srpske (VRS), danas je služen parastos za poginule borce proteklog Odbrambeno-otadžbinskog rata.

 Pomen poginulim borcima na Trebeviću Izvor: MONDO

Pomenu, koji se održava u okviru obilježavanja značajnih datuma i događaja Odbrambeno-otadžbinskog rata, prisustvovali su predstavnici Boračke organizacije Pale, članovi porodica poginulih boraca i predstavnici vlasti.

"Boračka organizacija na ovaj način, prije svega, nastoji da na dostojanstven način njeguje tekovine i sačuva vrijednosti otadžbinskog rata. Mi to moramo osnažiti jer nismo zadovoljni kako se to do sada odvijalo", rekao je Srni predsjednik opštinske Boračke organizacije Mihajlo Parađina.

On je naglasio da predstavnici vlasti, odnosno poslanici, moraju više pažnje posvetiti boračkoj populaciji, ratnim vojnim invalidima i porodicama poginulih boraca, bez kojih ne bi bilo RS, tekovine za koju su dali živote i dijelove tijela.

"To je veoma bitno i to je ono što moramo svaki put da napomenemo. Sve ovo je, svakako, u kontekstu očuvanja RS i njenih institucija, koja je ovih dana na velikim iskušenjima. Nadamo se da će, prije svega, izabrani predstavnici naroda u zajedničkim institucijama BiH i na nivou RS sačuvati Srpsku i njene nadležnosti", naglasio je Parađina.

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE