• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nezavisne: Koga laže Incko

Trojica svjedoka potvrdila "Nezavisnim novinama" da je Incko u prošli utorak u Vašingtonu najavio povlačenje suspenzije odluka CIK BiH

 Nezavisne: Koga laže Incko Izvor: MONDO

Visoki predstavik u BiH Valentin Incko najavio je na predavanju u Institutu za mir u Vašingtonu, koje je održao u utorak prošle sedmice, da će povući suspenziju odluka Centralne izbore komisije BiH kojom je poništen izbor predsjednika i potpredsjednika Federacije BiH, potvrdili su "Nezavisnim novinama" trojica svjedoka koja su prisustvovala ovom predavanju.

Politički analitičar iz Vašingtona Obrad Kesić, koji je prisustvovao predavanju, rekao je da je Incko, odgovarajući na pitanja iz publike, dva ili tri puta spomenuo da će povući suspenziju odluka CIK-a i to u vrlo skorom periodu.

"Incko je odgovorio da je postojao rizik da će postojati dvije vlade u FBiH koje se spore oko legitimiteta i da bi u tom scenariju bilo katastrofalno stanje u FBiH. U tom odgovoru je rekao da će vrlo brzo, mislim da je specifično spomenuo u ponedjeljak, ukinuti odluku o suspenziji odluke CIK-a i da računa s tim da će se nakon toga situacija vratiti u neko normalno stanje", rekao je Kesić.

On kaže da je bio iznenađen kada je pročitao vijest da je Incko rekao da nije donio takvu odluku. "Ne znam šta je bilo između njega i Brisela i zbog čega sad to demantuje", rekao je Kesić.

Ambasador BiH u SAD Mitar Kujundžić i poznati novinar Branko Mikašinović, koji su, takođe, prisustvovali Inkovom predavanju u Institutu za mir u Vašingtonu, potvrdili su da je visoki predstavnik rekao da će opozvati svoju suspenziju odluke CIK-a.

"Nezavisne novine" objavile su u petak, pozivajući se na diplomatske izvore, da bi Incko, pod pritiskom Brisela, u ponedjeljak, 16. maja trebalo da suspenduje odluku o stavljanju van snage odluke CIK-a po kojoj je poništen izbor čelnih ljudi FBiH, što je visoki predstavnik juče demantovao.

"Trenutno od povlačenja odluke nema ništa, a o tome šta su rekli briselski izvori ne znam ništa. Ne razumijem ko je rekao da ću to učiniti, jer iz Brisela sa mnom o ovom pitanju niko nije razgovarao", rekao je Incko Srni.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE