• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ešton: Ne očekujte promjene Dejtona

Visoka predstavnica EU Ketrin Ešton izjavila u Vašingtonu da je upozorila rukovodstvo RS da ne očekuje izmjene Dejtonskog sporazuma

 Ešton: Ne očekujte promjene Dejtona Izvor: MONDO

Visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbjednost Ketrin Ešton izjavila je danas u Vašingtonu da je upozorila rukovodstvo Republike Srpske da ne očekuju izmjene u Dejtonskom sporazumu kojim je 1995. godine okončan rat u Bosni i Hercegovini.

Ketrin Ešton je rekla da je predsjedniku RS Miloradu Dodiku poručila da je Dejtonski sporazum "tu da ostane".

Poslije posjete Ketrin Ešton Sarajevu i Banjaluci prošle sedmice, Dodik je izjavio da odustaje od najavljenog referenduma o Sudu i Tužilaštvu BiH.

Visoka predstavnica EU je o posjeti BiH govorila na konferenciji za novinare u Vašingtonu, posle sastanka sa američkom državnom sekretarkom Hilari Klinton.

Hilari Klinton je takođe izrazila zabrinutost za stabilnost u BiH.

Američka državna sekretarka Hilari Klinton izjavila je danas da je, u razgovoru sa visokom predstavnicom Evropske unije Ketrin Ešton u Vašingtonu, izrazila zabrinutost zbog "političkog ćorsokaka" u Bosni i Hercegovini.

"Izrazila sam zabrinutost zbog političkog ćorsokaka u BiH i napora koji bi mogli da podriju Dejtonski mirovni sporazum i stabilnost zemlje", rekla je Klintonova u obraćanju novinarima poslije razgovora s visokom predstavnicom EU za spoljnu politiku i bezbjednost.

Klintonova je istakla da SAD u potpunosti podržavaju ovlašćenja visokog predstavnika Valentina Incka u Bosni i Hercegovini.

"Želimo da ljudi tamo ostvare svoje nade u neophodne reforme, efikasnu vladavinu i evropsku budućnost", rekla je Klintonova.

(Beta/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE