• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Banjaluka: Uništeno 449 komada lakog naoružanja

U Banjaluci je danas uništeno 449 komada malog oružja i lakog naoružanja prikupljenog u akcijama zapljene nelegalnog oružja.

 Banjaluka: Uništeno 449 komada lakog naoružanja Izvor: MONDO

Zajedničkom akcijom Razvojnog programa UN (UNDP) i Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske (RS) u Banjaluci je danas uništeno 449 komada malog oružja i lakog naoružanja prikupljenog u akcijama zapljene nelegalnog oružja i izuzimanjem sredstava iz završenih sudskih procesa.

Rukovodilac UNDP-ovog Projekta kontrole malog oružja i lakog naoružanja u BiH Jasmin Porobić rekao je Srni da je prikupljeno oružje bilo u posjedu MUP-a RS i da današnja akcija predstavlja početak sveobuhvatne aktivnosti uništavanja viškova naoružanja.

On je dodao da bi taj projekat trebalo da unaprijedi bezbjednosno okruženje u BiH, a Razvojni program UN podržava procese uništavanja oružja u cilju smanjenja broj incidenata oružanog nasilja u zemlji.

Akcija je organizovana u prostoru fabrike "Jelšingrad" u Banjaluci.

Prema podacima nadležnih organa, u BiH se nalazi 1 244 142 komada vatrenog oružja, od čega je u posjedu civila 1 098 762, a samo 144 378 u upotrebi u državnim i entitetskim institucijama, čime je broj oružja u posjedu civila premašio državni arsenal u omjeru osam naprema jedan, što je znatno nepovoljnija situacija u odnosu na svjetske statistike.

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE