• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Socijalisti za nove izbore

Socijalistička partija RS rješenje za političku krizu u BiH vidi u raspisivanju novih izbora za Parlamentarnu skupštinu BiH

 Socijalisti za nove izbore Izvor: MONDO

Socijalistička partija smatra da bi, ukoliko u roku od 30 dana ne bude postignut politički dogovor i formirane institucije vlasti BiH, jedino rješenje bilo raspisivanje novih izbora za Parlamentarnu skupštinu BiH i da se na temelju novih političkih snaga i odnosa u parlamentu BiH pokuša iznaći rješenje.

"U postojećem stanju, teško da će se iznaći kompromis između političkih snaga u Parlamentarnoj skupštini BiH. Rješenja su neophodna, jer zbog nekonstituisanja i nefunkcionisanja zajedničkih institucija trpe svi građani BiH", saopšteno je iz Socijalističke partije.

Izvršni odbor Socijalističke partije, razmatrajući aktuelnu političku krizu u vezi sa neformiranjem vlasti na nivou parlamenta BiH, zaključio je da je nedopustivo i neodrživo da vlast na nivou zajedničkih institucija BiH još nije formirana zbog nepostojanja političkog dogovora o formiranju parlamentarne većine.

"To upućuje da su politički odnosi na nivou Parlamentrane skupštine BiH duboko poremećeni i govori o neophodnosti kvalitetnijeg djelovanja da bi se izašlo iz te krize", zaključuje se u saopštenju.

Konstitutivna sjednica Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, koja je počela 30. novembra prošle godine, trebalo bi da bude nastavljena sutra na ponovljenu inicijativu SDS-a.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE