• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Djevojka iz BiH nestala u Čikagu

Irma Šabanović (25), porijeklom iz BiH, nestala je prije sedam dana u sjevernom području američkog grada Čikaga.

 Djevojka iz BiH nestala u Čikagu Izvor: MONDO

Policija bezuspješno traga za Irmom, dok su poznanici ove djevojke apelovali na sve koji imaju neku informaciju da se jave, pišu "Nezavisne novine".

Šabanovićevoj, koja živi u Rodžers Parku u Čikagu, svaki trag se izgubio u noći između srijede i četvrtka (11. i 12. maja), kada je krenula u izlazak. Njeni poznanici su ispričali da se te noći zaputila u jedan noćni klub, koji se nalazi između avenija Elston i Nort.

Oni su na Facebooku osnovali grupu za pomoć pri pronalasku Irme, ali konkretnih smjernica o tome gdje bi mogla da bude za sada nema.

Poznato je da je, iste noći kada je nestala, poznaniku poslala SMS poruku u kojoj je napisala da ne zna gdje se nalazi. Nakon toga se nikome nije javila.

"U dva sata iza ponoći prijatelju je poslala poruku da se izgubila na području između Milvokija i Irija", napisala je Alica Kurtović na grupi na Facebooku pod nazivom "Please Help Us Find Our Irma" (Molimo vas da nam pomognete da nađemo našu Irmu).

Djevojka koja je učestvovala u kreiranju Facebook stranice pomoću koje traže Irmu navela je su poslati leci svima koji su ih tražili. Ti leci će biti izlijepljeni po zgradama gdje u Čikagu žive stanovnici BiH, ali i po fakultetima i radnim mjestima.

Iz policije Čikaga su saopštili da je Šabanovićeva vozila ford fokus, te su zamolili sve koje imaju bilo kakve informacije da ih kontaktiraju.

Irma Šabanović je visoka 178 centimetara, teška oko 55 kilograma, a ima kratku smeđu kosu i istu boju očiju.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE