• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pritvor osumnjičenom za zločin u Konjicu

Sud BiH odredio je jednomjesečni pritvor Miralemu Maciću koji je osumnjičen za ratni zločin počinjen 1992. godine nad srpskim civilima u Bradini, opština Konjic.

 Pritvor osumnjičenom za zločin u Konjicu Izvor: MONDO

Sud je saopštio da, prema donesenom rješenju, pritvor može trajati do 18. juna.

Sud je, nakon razmatranja podnesenog dokaznog materijala, utvrdio da postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni počinio krivično djelo koje mu se stavlja na teret i odredio pritvor zbog postojanja bojazni da bi boravkom na slobodi mogao ometati krivični postupak uticajem na svjedoke.

Pritvor je određen i zbog postojanja vanrednih okolnosti koje, s obzirom na način izvršenja i posljedicu izvršenog krivičnog djela, ukazuju na to da bi puštanje na slobodu osumnjičenog rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda.

Miralema Macića uhapsili su juče pripadnici Agencije za istrage i zaštitu /SIPA/ zbog sumnje da je krajem maja 1992. godine tokom vojne akcije tadašnje Teritorijalne odbrane, MUP-a BiH i HVO-a u mjestu Bradina počinio dvostruko ubistvo civila srpske nacionalnosti.


MUP Republike Srpske /RS/ ranije je Tužilaštvu BiH i tužilaštvima u Srpskoj podnio ukupno 23 službena izvještaja o krivičnim djelima počinjenim nad srpskim civilima u opštini Konjic, među kojima pet za ratni zločin u Bradini.

Koordinator Tima MUP-a RS za istraživanje i dokumentovanje krivičnog djela ratnog zločina Simo Tuševljak rekao je da su u napadu na Bradinu 25. na 26. maj 1992. godine pripadnici Armije RBiH ubili 38 lica srpske nacionalnosti i da to nisu bila pojedinačna ubistva.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE