• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Komšić na Manjači, NATO ocjenjuje spremnost Oružanih snaga

 vesna.jpg
Autor Vesna Kerkez

Na Manjači je danas počela vježba Oružanih snaga BiH pod nazivom "Kombinovani napor 22", prisustvovao i član Predsjedništva BiH Željko Komšić.

 Željko Komšić stoigao na vježbu NATO na Manjači Izvor: Predsjedništvo BiH

Tokom vježbe u kasarni "Mika Bosnić" na Manjači biće izvršeno ocjenjivanje po NATO Konceptu operativnih sposobnosti sa ciljem provjere dostignutog nivoa obučenosti pripadnika BGLP-a, te spremnosti i sposobnosti djelovanja u multinacionalnom okruženju po NATO standardima.

Izvor: Predsjedništvo BiH

Član Predsjedništva BiH Željko Komšić kazao je da je riječ o značajnoj aktivnosti Oružanih snaga BiH i Ministarstva odbrane BiH, te o ocjenjivanju borbene grupe lake pješadije snage bataljona, čime Oružane snage BiH treba da potvrde da su potpuno interoperabilne sa tom veličinom jedinice za saradnju i učešće u misijama sa zemljama NATO saveza, po NATO standardima.

Izvor: Predsjedništvo BiH

Istakao je značaj prisustva diplomatskog kora ovoj vježbi koji je svojim prisustvom potvrdio koliko je sve što se zbiva na Manjači danas bitno.

"Vojnicima, podoficirima i oficirima koji izvode ovu vježbu, kao i onima koji su ovo sve organizovali, želim uspjeh. Poprilično sam siguran da će ishod biti pozitivan, znajući kako naši vojnici rade i djeluju. Naše Oružane snage pokazuju da su sposobne da izvedu i velike stvari u otežanim okolnostima", poručio je član Predsjedništva BiH Željko Komšić pri današnjem susretu sa pripradnicima Oružanih snaga BiH .

Izvor: Predsjedništvo BiH

Komadant operativne komande, general major Radovan Ilić istakao je kako je vježba "Kombinovani napor 22" kruna ocjenjivanja bataljonske grupe lake pješadije i priprema koje traje već četvrtu godinu.

"Ova vježba predstavlja krunu ocjenjivanje bataljonske grupe lake pješadije. To je privremeni sastav u sastavu OS BiH koju čine vojnici iz svih brigada i drugih komandnih jedinica koje smo deklarisali prije tri godine i ovo je godina u kojoj imamo ocjenjivanje", rekao je Ilić.

(MONDO/Agencije)

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Oi

Drugačije sirota nije smio ni doći.

Hmm

Vidi mu face, jest se uzivio. Ovaj bi zivot dao da bude bar na 5 minuta Zelenski.

MONDO REPORTAŽE