• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Borenović: Nepravedna odluka suda, nastavljamo borbu protiv korupcije i kriminala

Autor Dragana Božić

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović ocijenio je da je nepravedna odluka Apelacionog vijeća Suda BiH kojom je odbijena žalba opozicionih stranaka iz Republike Srpske da budu poništeni izbori za predsjednika i potpredsjednike Srpske.

 Borenović o odluci suda Izvor: Slaven Petković, mondo.ba

"Iako smo svi vjerovali da će prvi veliki i važan korak ka istini, fer i poštenim izborima donošenjem odluke o kontrolnom brojanju glasova za nivo predsjednika Republike Srpske konačno dovesti do toga da institucije rade svoj posao, one su odjednom stale", rekao je Borenović.

On je naveo da je sjednica Centralne izborne komisije (CIK) BiH pokazala "da se desilo nešto politički motivisano, odnosno naređeno", što je uticalo na njihovo dalje djelovanje, saopšteno je iz PDP-a.

Borenović kaže da i pored današnje odluke Apelacionog vijeća Suda BiH neće se odustati u borbi protiv korupcije, kriminala i oslobađanja zarobljenih institucija.

"Naravno da ćemo unutar opozicije razgovarati o vandrednim pravnim lijekovima, kao i da ćemo nastaviti da koristimo sva demokratska i Ustavom zagarantovana prava sa ciljem stvaranja pravednog i slobodnog društvo", rekao je Borenović.

CIK je danas je potvrdio i objavio rezultate opštih izbora u BiH održanih 2. oktobra, nakon čega počinju teći zakonom propisani rokovi za uspostavljanje vlasti.

Prethodno je Apelaciono vijeće Suda BiH odbilo žalbu opozicionih stranaka iz Republike Srpske da budu poništeni izbori za predsjednika i potpredsjednike Republike Srpske. 

(Srna/Mondo)

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Jaaa

Kmeeeeee, zašto ti ne staneš nekome na crtu, moj glas bi bio jedan od onih 350 koje bi dobio u REPUBLICI SRPSKOJ, falilo bi ti još samo 573 000

MONDO REPORTAŽE